Tuesday, August 25, 2015

Ocena: Dvorec Trebnik - linija RAKITOVEC 1.del



Pozdravljeni! Zopet sem sodelovala z Dvorec Trebnik in tokrat sem res prejela enormno presenečenje in v test prejela celo škatlo dobrot! Ker se mi je zdelo, da je izdelkov malo preveč za samo eno oceno, sem se odločila, da jih razdelim v dva dela :) Danes sem tako za vas pripravila prvi del ocen, kjer predstavljam štiri Dvorec Trebnik izdelke! Z linijo Rakitovec sem se že srečala, saj sem že poskusila nekaj testerjev, več o tem pa najdete v objavi Na testu: Dvorec Trebnik :)


Najprej pa nekaj besed o sami liniji RAKITOVEC :)

"Pri nas je grm rakitovca slabše poznan, vendar gre za rastlino z mnogimi skritimi pozitivnimi učinkovinami. Sadež rakitovca je edinstven zaradi svoje vsebnosti olja, saj vsebuje zelo veliko vitamina C, A in E. Vsebuje številne minerale, aminokisline, fitosterole in esencialne maščobne kisline. Ena najpomembnejših sestavin rakitovca je kvercetin, ki deluje protivnetno in krepi srce. Dokazano je, da je rakitovec močan antioksidant. Izdelki iz rakitovca krepijo celotno telo in vračajo moč organizmu. Rakitovec je naravni antioksidant, pomeni, da varuje zdravje, ščiti kožo pred Uv žarki in upočasnjuje obnovo poškodovanih celic, upočasnjuje staranje kože, saj krepi njeno vezivno tkivo. Izdelki se uporabljajo pri zdravljenju opeklin, ekcemov in drugih kožnih bolezni ter preprečuje kožna vnetja. primerni so tudi za športen poškodbe, otečene noge in pospeševanje prekrvavitve. V hladnih vremenskih pogojih poskrbi za naše mrzle roke in stopala, da postanejo toplejša. Še posebej so nad rakitovcem navdušene ženske, saj pospešena prekrvavitev odpravlja toksine iz telesa in s tem zmanjšuje maščobne blazinice."


Torej, kako se vam je zdel posredovani opis linije s strani Dvorec Trebnik? Mene je zelo zanimalo, kako se bodo izdelki obnesli na koži in zato kar gremo na posamezne ocene :)

Najprej sem poskusila Gel za tuširanje Rakitovec.  Plastična embalaža vsebuje 250 ml, s svetlo nalepko in ujemajočo se oranžno oznako. Nežni gel vsebuje olje rakitovca ter alojo. Olje rakitovca  kožo ščiti, preprečuje izgubo vlage in jo intenzivno obnavlja. Gel je obogaten s sadnim vonjem, ki je prijetno svež. Cena za izdelek je 5,80 evra.  Tekstura tuš gela ni pretirano bogata ali tekoča, je ravno prav, se tudi ne peni preveč, kar mi je zelo všeč. Ne vsebuje sintetičnih barvil, mineralnih olj, parabenov ali silikonov. Kožo nežno očisti, rahlo odišavi, navlaži. Moja koža je izdelek zelo dobro prenašala, saj ta ni povzročal nobenih srbečic, alergij ali kakršnihkoli izpuščajev. Izdelek se mi zdi dovolj univerzalen, da bi bil primeren za vse tipe kože, dobro bi se odrezal tudi na suhi koži in v zimskih dneh. Je eden izmed najboljših izdelkov te linije, ki me je zelo lepo presenetil in sem ga z veseljem uporabljala :) Gel za tuširanje se tudi ponaša s certifikatom "Naravna in ekološka kozmetika" izdanega s strani Inštituta za kontrolo in certifikacijo UM.

Sestavine: Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Lauryl Glucoside, Stearyl Citrate, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum***, Aloe Barbadensis leaf extract, Hippophae Rhamnoides oil.

Naslednji izdelek, ki sem ga preizkusila je Šampon za suhe lase Rakitovec. Negovalni šampon za suhe lase vsebuje olje rakitovca, pšenični protein in vitamin B5. Sama sicer nimam suhih las, zato sem pogrešala malce bolj intenzivno čiščenje las in lasišča, saj sem navajena drugačnega učinka. Kljub temu je ta šampon uspešno poskrbel za moje lase. Po umivanju so bili lasje mehki, navlaženi, voljni in prožni. Za šampon je značilen močnejši vonj po rakitovcu, precej tekoča tekstura, ki se le malo speni. Šampon je pakiran v plastično embalažo ter vsebuje 250 ml, cena pa je 5,33 evra.  Šampon ne vsebuje parabenov, silikonov, sintetičnih barvil, mineralnih olj. Všeč mi je bilo, da mi šampon las ni obtežil, kot se rado zgodi, pri kakšnih bolj primernih za suhe lase (ker so pogosto preveč hranljivi zame). Šampon ima res močnejši vonj, tako da če vas močni vonji motijo priporočam, da ga pred nakupom povonjate v trgovini, meni osebno je vonj zelo všeč, saj ga vonjam tudi na rokah še dolgo po pranju las. Dober šampon, vendar žal ne ravno najboljša izbira za moje res zelo mastno lasišče ter lase...

Sestavine: Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Coco-Glucoside, Lauryl Glucoside, Stearyl Citrate, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum***, Hydrolyzed Wheat Protein, Panthenol, Hippophae Rhamnoides oil.

Potem sem preizkusila še Olje za tuširanje Rakitovec! Od vseh izdelkov omenjenih v današnji objavi mi je ta daleč najljubši! Že od prve uporabe sem se zaljubila v tole olje in skoraj sklenila, da se ne tuširam več z ničimer kot pa z oljem! Olje vsebuje naravne negovalne sestavine, ki res zelo nežno očistijo kožo. Izdelek je primeren za vsakodnevno nego suhe in občutljive kože. Olje ima podoben vonj kot ostali izdleki, je prav tako pakiran v plastično embalažo ter vsebuje 250 ml. Cena izdelka je 7,49 evra. Tudi ta izdelek ne vsebuje sintetičnih barvil, mineralnih olj, parabenov in silikonov. Tekstura olja je zelo zanimiva, saj je zelo tekoča, sploh ni gosta in kremna ali pa mastna, to sploh ne! Je ravno prav tekoča, bistre rumene barve, ki se popolnoma izpere in ne pušča barve na koži ali brisači. Olje je odlično za vse tipe kože, predvsem pa za tiste, ki imate podobno kot jaz, zelo suho kožo na nogah in potrebujete več vlažilne nege. Ker je tako nežen, menim da bi se dobro obnesel tudi pri tistih, ki nimate težav s suho ali občutljivo kožo. Po uporabi je moja koža lepo navlažena, mehka in rahlo dišeča, manj kot pri gelu za tuširanje. Ob stiku z vodo se olje lepo speni, tako da ga niti ni potrebno veliko dozirati za eno tuširanje, ko se rahlo speni tudi postane bolj mlečne barve. Olje sem preizkusila tudi kot podlago za britje, par kapljic olja sem v dlani zmešala s parimi kapljicami vode, rahlo spenila da je nastala emulzija, nanesla na noge, podpazduhe vzela britvico in brez težav odstranila dlake - res vsestransko olje, koža pa je bila mehka tudi po britju! Skratka, nad oljem sem izjemno navdušena, je eden izmed najboljših izdelkov iz te linije nasploh! 

Sestavine: MIPA-Laureth Sulfate, Laureth-3, Laureth-7 Citrate, Helianthus Annuus seed oil, Prunus Armeniaca kernel oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Coco-Caprylate, Hippophae Rhamnoides oil, Parfum***, Tocopheryl acetate.

Ter še zadnji izdelek v tej objavi - Tekoče milo Rakitovec. Milo vsebuje olje rakitovca, ki intenzivno vlaži in obnavlja kožo. Primeren je za vrste kože ter vsakodnevno uporabo. Milo je zelo všečno saj je nežno in dobro očisti, tudi kakšne bolj trdovratne madeže kot so tekoče podlage in podobno. Nekajkrat sem ga uporabila tudi za čiščenje čopičev, ker mi je ravno zmanjkalo vsega drugega in je bilo odlično, vse očistilo, čopiči pa so bili potem res prijetno mehki. Milo se zelo malo peni, ima tudi rahlo bolj tekočo teksturo kot smo navajeni pri milih za roke. Milo mi rok ni izsušilo in tudi drugih negativnih reakcij ni bilo opaziti. Vonj je seveda podoben ostali kolekciji. Všečna je tudi okrogla embalaža z dozirnikom, vsebuje pa 300 ml. Cena izdelka je 6,37 evra. V bistvu je bil to prvi izdelek, ki sem ga porabila in bi ga z veseljem še kdaj kupila, morda pa še raje poskusim njihovo milo z sivko? :) Prav tako kot gel za tuširanje se tudi tekoče milo ponaša s certifikatom "Naravna in ekološka kozmetika"! :)

Sestavine:  Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Coco-Glucoside, Glycerin, Sodium Chloride, Glyceryl Oleate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum***, Hippophae Rhamnoides oil, Citric acid.



To je bil prvi del ocen izdelkov linije Rakitovec :) Ste že kaj poskusili od znamke Dvorec Trebnik? Morda iz te linije? Kako vam je bilo všeč, kaj priporočate?

Najlepša hvala Dvorec Trebnik za odlične izdelke in možnost sodelovanja! 

Upam, da vam je bila ocena v pomoč!

Love, UniqaPoly

13 comments:

  1. Super objava, ker se ravno odločam za nakup nekaj iz te linije. Najbolj mi je všeč sampon za suhe lase in pa olje za tusiranje.
    Katere izdelke pa imaš namenjene za drugi del objave ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) Če imaš bolj suhe lase ter lasišče bi ti šampon najverjetneje ustrezal bolj kot meni :) Olje za tuširanje pa definitivno priporočam vsem ker je res odličen izdelek! Ocenila bom še kremni gel za roke, mleko za telo ter olje za masažo ampak moram najprej dodobra stestirat :)

      Delete
  2. Super objava, ker se ravno odločam za nakup nekaj iz te linije. Najbolj mi je všeč sampon za suhe lase in pa olje za tusiranje.
    Katere izdelke pa imaš namenjene za drugi del objave ?

    ReplyDelete
  3. Ja, olje za tuširanje obvezno, Rebeka! Res je super :) <3

    ReplyDelete
  4. Olje za tuširanje se sliši super. Posebej za zimske čase, ko se mi koža še bolj izsuši :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za zimske čase pa sploh, ko imam na nogah koži čisto suho :) Bo prav prišel :)

      Delete
  5. Izgledajo zanimivo... Sploh olje za tuširanje! =)
    Xoxo, Nyx

    ReplyDelete
  6. Meni ta linija tako diiišiiii. :P Nekako sveže, ampak vseeno na tak poseben, drugače način. <3
    Meni je olje tudi nekaj posebnega, sploh mi je super v kombinaciji z mlekom za telo, ful navlaži kožo. Jaz tudi pripravljam oceno počasi in tudi razmišljam, da bi pisala v dveh delih, ker se pri vsakem izdelku rada razpišem in potem bo verjetno vse skupaj preveč na dolgo. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja vonj je precej težko opisati, zato niti nisem poskušala, je pa zelo fajn linija :) sem prav vesela, da sem jo imela možnost poskusit, res lepo navlaži kožo :) mleko še testiram :) meni je bilo lažje v dveh delih ker mi je drugače preveč natlačeno, predolgo in pregrdo, se mi zdi da potem ne bi nihče dejansko do konca prebral :P

      Delete
  7. Meni je ta linija super, sploh olje za tuširanje..na splošno mi je celotna kolekcija zelo dobra.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se čisto strinjam :) :D Trenutno testiram še drugi del in sem tudi do sedaj precej zadovoljna :)

      Delete

Thank you for visiting my blog and leaving a comment :) I really appreciate it! :)