Monday, August 29, 2016

Poletna razvajanja: Herbio - Hidrolat vrtnice :)




Pozdravljeni! Poletje je sezona vrtnic, le-te pa so že dolgo znane kot odlična sestavine za številne kozmetične izdelke. V preteklih mesecih sem poskusila kar nekaj izdelkov z izvlečkom vrtnic, med njimi pa je bil tudi Herbio  Attraction Selection Hidrolat vrtnice. Če tudi vi uživate v cvetličnih vonjih in obožujete hidrolate, bo tale objava idealna za vas!




O izdelku - Gre za 100%  naravno cvetno vodo damaščanske vrtnice. Hidrolat damaščanske vrtnice je zelo dober kot tonik ali pršilo za obraz za vse tipe kože. Priporoča se ga za suho in zrelo, starajočo se kožo ter tudi za kožo, ki je zgubana, utrujena,  aknasta ali opečena od sonca.  Izdelek na naraven način koži povrne njen pH ter spodbuja obnavljanje.  Kožo vlaži, ji vrača vitalnost ter sijaj ter zavira nastanek prezgodnjih gubic. Izdelek se lahko uporablja tudi kot naraven parfum ali deodorant. 

Uporaba - Priporoča se uporaba po čiščenju kože ali pa po prhanju, saj koži pomaga vzpostaviti ravnovesje in povrniti vlago. Pred uporabo je izdelek dobro pretresti. Kot izdelek za čiščenje obraza, se s hidrolatom navlaži vatirano blazinico ter s krožnimi gibi očisti kožo. Kot tonik ali pršilo za obraz  izdelek enostavno posprejate na čisto kožo. Lahko se ga uporabi tudi kot osvežilno pršilo v vročih dneh ali kot deodorant po prhanju. Primeren je tudi za nego las, kjer hidrolat razpršite po sveže umitih laseh. Hidrolat lahko uporabite tudi kot pripomoček za kopel, kjer željeno količino dodate v kad ali pa samo popršite po prostoru kot dišavo za prostor - po posteljnini, oblazinjenem pohištvu.

Embalaža in cena - Hidrolat je pakiran v temno rjavo stekleničko, ki ima na vrhu plastičen sprej, da izdelek lažje razpršim. Prav tako je možno pršilnik odviti stran in z izdelkom enostavno prepojiti vatirano blazinico. Steklenička vsebuje 100 ml izdelka za katerega boste odšteli 12 evrov. Na nalepki je izrisan vilinski ključ energije Lepota, ki povezuje notranjo in zunanjo lepoto. Embalaža je sicer minimalistična, vendar elegantna, sam dizajn nalepk pa mi je po prenovi zelo všeč in deluje veliko bolj simpatično. 



Moja izkušnja - Pred Herbio hidrolatom vrtnice sem poskusila že nekaj podobnih izdelkov, predvsem od Melvite. Osnove uporabe izdelka sem že poznala, saj sem prejšnje hidrolate vedno uporabljala kot tonike za obraz. Tudi hidrolat vrtnice sem uporabljala v večini kot tonik, razpršila sem ga po obrazu ali pa v dlani ter s prsti nanesla tekočino. Gre za brezbarvno tekočino, deluje kot voda, vendar gre za zelo lepo dišeč hidrolat. Vonj vrtnice je čist in izrazit, vendar ni pretiran. Pršilka je malce bolj groba in razprši večje kapljice, vendar me to načeloma ni motilo, saj sem se znašla in hidrolat nanašala z vatirno blazinico ali pa z rokami. Ko se hidrolat posuši in vpije v kožo je vonj res blag in prijeten. Šele kasneje videla, da se hidrolat lahko uporablja še na veliko načinov! Tako sem ga dodala v kopel, uporabila sem ga za osvežitev v vročih poletnih dneh ter kot dišavo za prostor. Vonj je res čisto cvetličen in nič umeten, dobesedno vonj sveže cvetoče vrtnice z domačega vrta. Koža obraza je izdelek odlično sprejela. Hidrolat je mojo kožo navlažil ob tem pa mi ni puščal na obrazu mastnega filma, sijoče plasti ali kakršnegakoli neprijetnega občutka. Izdelek se tudi hitro vpije, nekje v minuti in lahko takoj nadaljujem z nego obraza ali kože telesa. Navdušena sem ne samo nad učinkom na mojo kožo, ki je bila res lepo navlažena in zdravo sijoča, ampak tudi nad vsestransko uporabo hidrolata! Lahko bi ga uporabljala tudi kot vodno osnovo pri pripravi kozmetike, vendar sama doma načeloma ne ustvarjam negovalnih izdelkov. Toplo priporočam vsem, ki imate radi vrtnice ter lahkotne, vsestranske izdelke!





Upam, da vam je bila ocena v pomoč!

Hvala za pozornost!

Love, UniqaPoly

**Izdelek sem prejela v test. Ocena in mnenje sta osnovana na lastni izkušnji s produktom.

2 comments:

  1. Herbio izdelki so res top! Tega še sicer nisem preizkusila ampak se bere odlično! xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, mene so do sedaj še vedno prepričali! Priporočam tale hidrolat, sploh če imaš rada vrtnice! :)

      Delete

Thank you for visiting my blog and leaving a comment :) I really appreciate it! :)