Friday, July 1, 2016

Poletne ustnice - Oriflame The ONE Lip Sensation Matte Mousse



Pozdravljeni! Tudi pri Oriflame so se odločili, da bodo sledili trendu mat šmink. Kolekcija The ONE po novem ponuja izdelke pod imenom Lip Sensation Matte Mousse. Kot že ime pove, gre za mousse teksturo in ne klasično mat šminko ali klasičen glos/tekočo šminko z mat zaključkom. Izdelek je na voljo v kar  desetih različnih odtenkih! Poskusila sem dva odtenka in sicer Rouge Suede ter Soft Mulberry, kako sta se odrezala pa preberite v nadaljevanju!


Ker se je v zadnjem času na lepotnem tržišču zvrstilo že zelo veliko različic mat šmink, naj najprej predstavim kaj sploh so Matte Mousse. Na spletu boste našli zapis, da gre za tekočo šminko, vendar naj vas to ne zavede, saj ne gre za res pravo tekočo šminko ampak za izdelek, ki ima bolj gosto, bolj penasto, teksturo. Predstavljajte si, da jeste čokoladni mousse - no taka je tudi tekstura te šminke. Super mehka in lahka. 

Pri Oriflame so o šminkah zapisali takole: "Lahkotna tekoča šminka z gladkim, svilnatim zaključkom, na voljo v 10 čudovitih, prekrivnih odtenkih, ki poskrbijo za piko na i vašemu videzu. Prepojena je z negovalnimi sestavinami, zato ustnice ostanejo navlažene. Zagotovo ne bodo ostale neopažene."


Izdelek je pakiran v srebrno vijolične škatlice ter nato v plastično transparentno embalažo, s srebrnim pokrovčkom. Aplikator je klasičen ter kar precej ploščat, kar mi je všeč, saj je nanos hitrejši. Posamezna embalaža vsebuje 5 ml izdelka. Cena variira glede na kataloško obdobje, polna cena je 13,90 evra, sama sem odtenek Soft Mulberry ujela v prejšnjem katalogu za 10,90 evra.







Torej poskusila sem dva odtenka, rdečega z imenom Rouge Suede ter mauve-vijoličastega z imenom Soft Mulberry. V katalogu sem si odtenek Ruege Suede predstavljala kot bolj globoko, temnejšo rdečo, v realnosti pa pride bolj svetla, klasična rdeča s hladnim podtonom, ki deluje super v kombinaciji z mojimi zobmi, ki optično delujejo bolj beli. Odtenek Soft Mulberry sem pred nakupom iskala preko spleta in našla kar nekaj slik kako naj bi izgledal v živo. Odtenek me je pritegnil ker je nekaj vmes med mauve odtenkom, ni rdečkast, ni preveč roza ali vijoličast, spominja me na kak borovničev - malinov smoothie. Zadnje dni sem predvsem nosila odtenek Soft Mulberry, ki me je nekako bolj prepričal, pa tudi nasploh zadnje čase veliko nosim take bolj "berry" odtenke, čeprav niso ravno najbolj poletni.

Tekstura šmink je zelo podobna, sama nisem opazila razlik med odtenkoma. Ker gre za mousse teksturo, sta oba odtenka res lahkotna, občutek je kot bi nanašala obarvano peno. Nanos je enostaven, aplikator je klasičen in ploščat, rob pa omogoča lepši doseg kotičkov in lepše popravke linije ustnic. Oba odtenka sem nosila brez podlage ter brez uporabe svinčnika za ustnice. Odtenka imata gosto konsistenco in se ne razlivata preko ustnic. Nanos je enostaven, pri obeh odtenkih pa si moram vzeti malce časa, da ju lepo nanesem. Potrebujem v povprečju dva tanka sloja za polno prekrivnost, vendar bi tudi eden že zadostoval. Glede na to, da gre za penasto, zračno teksturo, sem pričakovala, da bo z nanosom več težav, saj se mi pogosto dogaja da take in podobne teksture nimajo rade plastenja in se kar zapeljejo po ustnicah naprej, ko poskušam nanesti drugi sloj. No tega problema tukaj ni, je pa dobro, da počakate moment, par sekund preden nanesete drugi sloj. Kljub temu, da šminki rada plastim ni občutka obteženosti ali lepljivosti. Obe imata rahel sladkast vonj, ki pa ni premočen in ni vsiljiv. Šminki sta lahki in moje ustnice tudi malo navlažita, ne morem pa govoriti o super hidratantni šminki, zato spodaj včasih nanesem tudi balzam.

Obstojnost me je tudi presenetila, načeloma šminke na meni ne zdržijo dolgo, največ tri do štiri ure. No tudi pri tej obstojnost ni večna, vendar na meni zdrži dlje, nekje pet do šest ur, kljub temu, da sem vmes pila in jedla. Malce sem jo enkrat popravila, to priznam, ampak čisto malo, sploh se ni opazilo, razen pač če testiraš in si pozoren na napake. Odtenek Soft Mulberry mi je na ustnicah pustil lep jagodičast stain, medtem ko je Rouge Suede za sabo pustil le malce rdečkaste obarvanosti, ki pa je delovala čisto umirjeno in naravno.

Ker sta me oba odtenka prepričala, bi z veseljem poskusila še kak odtenek. Najbolj zanimivi so mi še odtenki  Toffee Cream, Boysenberry ter Red Velvet. Še najbolj me mika nude odtenek Toffee Cream, vendar sem ravno za tega prebrala, da se po nekaj časa rad malo zgrudi na ustnicah. Pri ostalih odtenkih nisem zasledila nobenih negativnih komentarjev, tudi sama nimam težav z obema odtenkoma. 

Sam "finish" šminke obljublja, da je le ta mat. Na meni so nekje maksimalno semi mat. Morda zato ker nanesem dva sloja, ali pa ker spodaj ponavadi uporabim balzam. No v bistvu, tudi če spodaj nisem uporabila ničesar, se šminka ni nikoli "posušila" v popolnoma mat zaključek. Meni to vseeno ustreza, ker imam druge šminke, ki mi dajo res popolnoma mat videz, nimajo pa take teksture. 








Upam, da vam je bila ocena v pomoč! V kolikor ste že poskusile šminke in imate morda kakšno priporočilo kateri odtenek naj še poskusim, pa se mi javite pod komentar!

Hvala za pozornost!

Love, UniqaPoly

**Odtenek Rouge Suede sem prejela v test.

6 comments:

  1. Replies
    1. Hvala! Meni sta zelo všeč, bom zagotovo kupila še kak odtenek! :)

      Delete
  2. Ful so mi všeč odtenki! Takoj ko sem prebrala da te mika Toffe Cream sem se spomnila ene recenzije ki bo te zagodovo prepričala, da se izogneš nakupu. (Vsaj mene je :D ) Če ti bo tekst, kako naj rečem - malce too much, so slike te ki dovolj govorijo. Tukaj si lahko ogledaš: http://goo.gl/iuZrMv
    Iva

    ReplyDelete
  3. kolikor sem preizkušala do zdaj, se svetlejši odtenki res zgrudijo in odpadajo sproti :( Čeprav temnejša odtenka pa nista slaba.

    ReplyDelete
  4. Ta izgledata super na tebi. :) Jaz imam nek svetel pink odtenek in mi niti približno tako lepo ne izgleda. Se dela v grudice v notranjih kotičkih in mi sploh ni všeč.

    ReplyDelete

Thank you for visiting my blog and leaving a comment :) I really appreciate it! :)