Monday, March 9, 2015

Ocena: Anaya pametna kozmetika



Pozdravljeni! Imela sem priložnost testirati izdelke slovenske znamke ANAYA Pametna Kozmetika in sicer kar dva izdelka za nego obraza (in telesa). Testirala sem kremo za obraz DERMASAN ter suho olje za obraz in telo KRISTALL. ( S klikom na imena se vam bo odprla uradna stran in predstavitev izdelka.)
Izdelka sem testirala malo več kot tri tedne in v tem času opazila kar nekaj razlik v izgledu kože. Sočasno sem uporabljala še Nivea gel za umivanje obraza in (potem ko je zmanjkalo Nivee) Nuxe Reve de Miel gel za umivanje obraza, Kozmetika Afrodita Clean Phase tonik za obraz z limono ter Balea čistilno mleko z oljem mareličnih pečk (malo ga je še ostalo in ga hočem porabiti, v času testiranja sem ga uporabljala kak teden), plus Braunova krtačka za čiščenje obraza in kak doma narejen piling za obraz ali maska za obraz, kjer pač po občutku namešam sestavine (ponavadi zmešam nekaj od tega: med, gel aloe vera, prah MSM, kakav, cimet, kurkumo, sodo bikarbono,...).


Moj običajni postopek uporabe teh dveh izdelkov je bil sledeč. Najprej sem si res dodobra očistila obraz vse umazanije ter makeupa, nato sem nanesla nekaj kapljic olja na obraz (ker ima sistem za doziranje je bil to navadno en nežen potisk na pumpico), pustila nekje 5 do 10 minut, da se vpije, vmes sem še zmasirala obraz in vrat ter nato nanesla še kremo. 

Najprej malo o suhem olju za obraz in telo Kristall. Embalaža izdelka je kovinska pokončna steklenička s plastičnim belim sistemom za doziranje. Morda malo nenavadno za olje, ker ga navadno kupimo v kakšnih prozornih stekleničkah, vendar je embalaža lična, enostavna za uporabo, ozka in praktična za shranjevanje. Vsebuje 150 ml izdelka, kar je več kot navadno, saj se načeloma olja za obraz pakira kar v 15, 30 ml stekleničke. Ker pa je to hkrati tudi olje primerno za uporabo po telesu je logično, da bo količine več. Cena izdelka je 17,48 evrov

Kaj piše na izdelku? Izdelek ima osvežilni in zelo prijetni vonj po citrusih, mene še najbolj spominja na limone. Olje je najbolj idealno za nego suhe kože, na kožo deluje čistilno in jo spodbuja pri njeni regeneraciji. Izdelek se priporoča za dnevno nego kože po kopanju in sončenju ter kot hranljivo podlago v kombinaciji z drugimi Anaya kremami. Izdelek obljublja, da se olje po nanosu hitro vpije, je ne masti in kožo ohranja mehko in gladko. Olje izboljšuje obrambni mehanizem kože in spodbuja njeno delovanje.

Sestavine: HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL*, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL*,
OLEA EUROPAEA FRUIT OIL*, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL*, SQUALANE*, CITRUS GRANDIS PEEL OIL*, BISABOLOL*, CITRUS MEDICA LIMONUM PEEL OIL*, TOCOPHEROL**, A SCORBYL PALMITATE, D-LIMONENE, CITRAL, LINALOOL.
*Sestavine rastlinskega izvora; **vitamin E. Olje vsebuje EM X ceramic kroglici.

Moja izkušnja: Sama sem izdelek najprej uporabljala za nego obraza in sem ga nanašala pod kremo ter z njim masirala obraz ter vrat, kljub temu da nimam suhe kože na tem predelu. Ker je olje takega prijetnega vonja in ker se mi je zdelo, da moji koži ne bi škodilo malo več vlage sem ga kar pridno nanašala, vendar samo ob večerih, ker za čez dan je pa vse to malo preveč mastno zame. Moj tip kože je drugače mastna koža, nekateri predeli morda malo bolj mešan tip kože z suho povrhnjico, kar nekaj podkožnimi mozolji in širokim pasom po celi liniji čela ter čeljusti (in dol po vratu) rdečih velikih mozoljev ter razpraskanih ran. Na mojo kožo je tole olje zelo dobro vplivalo, saj je pomagalo k temu, da so mozolji hitreje dozorevali ter opazila sem hitrejše celjenje že obstoječih ran in spraskanih mozoljev. Šele po kakšnem tednu sem se spomnila, da bi lahko poskusila izdelek še na drugih delih telesa, predvsem na nogah saj imam tam pozimi zelo suho kožo. Na obrazu se mi je olje vedno dobro vpilo, po nanosu kreme pa je obraz postal res mat, ampak na nogah, predvsem na mečih, je olje dobesedno takoj se vpilo v kožo, ker imam tam res izsušeno. Po uporabi sem vedno imela mehko kožo, ki me ni nič srbela, tudi razpoke na koži (sprednji del meč) so sedaj veliko manj vidne.

Embalaža Dermasan kreme pride v majhni škatlici, nato pa v beli plastični posodici s pokrovom na navoj. Zgleda precej majhna, vendar vseeno vsebuje 50 ml izdelka. Včasih kar pozabim kako druge znamke namenoma delajo svoje embalaže večje kot je treba, da imamo potrošniki občutek, da smo za svoj denar dobili več. Količina je torej običajna, kot pri vseh drugih znamkah. Cena izdelka je 15,56e.

Kaj piše na izdelku? Dermasan krema je namenjena zunanji in globinski negi občutljive kože. Celicam kože posreduje prave informacije za pospešeno obnovo kože. Najboljše učinke doseže na delih telesa, kjer želimo izboljšati strukturo kože (problematična koža, ki je nagnjena k nastanku aken, rdeči madeži, po depilaciji, po britju, po izpostavljanju soncu).

Sestavine: AQUA****, GLYCERYL STEARATE, CETEARYL ALCOHOL, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER*, EM-X GOLD**, AVOCADO OIL GLYCERETH-8 ESTERS*, PALMITOYL COLLAGEN AMINO ACIDS, HYDROGENATED CETYL OLIVE ESTERS*, SQUALANE*, THEOBROMA CACAO SEED BUTTER*, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL*, LYCOPODIUM CLAVATUM*, GLYCERIN*, ALCOHOL, EM-X CERAMICS**, TRIFOLIUM PARTENSE EXTRACT*, ALCOHOL, BISABOLOL*, AQUA-CHONDRUS CRISPUS (CARRAGEEN) EXTRACT*, SORBITOL, ASCOPHYLLUM NODOSUM EXTRACT*, ASPARAGOPSIS ARMATA EXTRACT*, METHYLPARABEN, OXYGEN FORMULA***, OYSTER SHELL POWDER*, PROPYLPARABEN, VANILLIA PLANIFOLIA FRUIT OIL*, CARBOMER, SALICYLIC ACID.
* Sestavine naravnega izvora; ** fermentirano z EM mikroorganizmi; *** kisik, minerali v sledovih, encimi, amino-kisline, elektroliti; **** z EM X ceramics aktivirana in ionizirana voda.

Moja izkušnja: Kremo sem uporabljala tako za nočno kot dnevno, kadar sem bila doma cel dan in nisem šla nikamor ter nisem nosila nobenega makeupa, sem problematične dele obraza (torej čelo, večje mozolje, čeljust in malo vrata) večkrat namazala. V času testiranja sem jo uporabljala samo na obrazu in sem jo tudi kar precej porabila, rekla bi da sem nekje približno na polovici. Krema ima lahek, prijeten vonj, lahko teksturo in bi lahko bila tudi morda v steklenički s pumpico (lonček je sicer ok, vendar je treba biti res previden, da se izdelek vedno odpre in uporablja s čistimi rokami). Nanese se jo hitro, brez problema se razmaže in resnično ekspresno vpije. Sama nikoli ne dajem kreme pod tekoči puder, vsaj nisem do sedaj, navadno samo tonik, kak primer in direktno puder/bb kremo. Bila sem skeptična kako bo to šlo skupaj, tole plastenje, ampak sploh ni bilo problema. Tudi nisem opazila da bi imela kakšno težavo potem pri nanosu pudra ali pa da bi opazila, da sem se pričela prej svetit zaradi uporabe te kreme. Koža je kremo super sprejela, opazila sem da deli obraza kjer ni bilo veliko težav že prej izgledajo čedalje bolje, ten je bil bolj enoten, pore po licih izgledajo bolje, rane od praskanja in hraste so se res hitro celile, bila sem manj rdeča (razen kakšni res zelo vztrajni mozolji, ki sem jim pomagala še z praskanjem in so seveda ostali rdeči). Obraz je bil lepo navlažen, pričela sem se na splošno manj in kasneje svetit po obrazu kot prej (ne takoj že po uri ali dveh od nanosa pudra kot je to v navadi pri meni ampak tako bolj po pol dneva, približno 4 urah..). Deluje tudi protivnetno in antibakterijsko na poškodovano kožo, kar je točno to kar rabim tudi jaz. Na žalost pa mozolji niso še rekli zadnje besede in se mi še kar pojavljajo novi in novi in bo potrebno še veliko dlje vztrajati, da se bo res tudi to umirilo. Ker sedaj je res razlika očitna, deli obraza, ki so videti čisto v redu, predvsem lica in potem čelo (to sicer izbruhne vsake toliko, ni konstantno posuto z mozolji) ter čeljust + vrat kjer še kar naprej poteka bitka proti mozoljem. 




Če povzamem, oba izdelka sta mi bila zelo dobra in sta mi zelo pomagala izboljšati kožo. V času testiranja sem prejela kar nekaj komentarjev v stilu "pa saj ti imaš čisto lepo kožo" in sem bila zelo vesela, da se vidi, da mi izdelka pomagata, vendar nisem še čisto zadovoljna. Hočem se res dokončno znebiti teh ponavljajočih se mozoljev in sedaj testiram izločevanje določenih živil iz prehrane (začela sem z mlekom in mlečnimi izdelki), ker tega še nisem poskusila. Malo sumim na kandido, ki bi se morda manifestirala na tak način ampak bomo videli. Olje mi je zelo všeč ker je tako vsestransko in ker mi je zelo pomagalo s kožo na nogah, všeč mi je tudi za masažo obraza. Hkrati pa se mi zdi, da mi je krema Dermasan bolj pomagala v boju z mozolji, porami, rdečico ter lisami od starih ran (saj sem jo tudi več uporabljala). Navdušilo me je tudi to, da se je super obnesla pod pudrom in da se je izkazalo za zelo vsestransko (lepo navlaži, pripomore k zdravemu lepemu tenu, pomaga s širokimi porami, umili rdečico, pomaga pozdraviti mozolje in rane, dobra podlaga za tekoči puder, lepo in hitro se vpije). Morda jo v nadaljevanju poskusim tudi po britju. Olje res toplo priporočam vsem z suho kožo, ker je to edini izdelek, ki mi je to zimo res pomagal z suho kožo po telesu, za kremo pa sem mnenja, da bi bila lahko primerna tako za masten kot mešani tip kože. Ne upam si trditi za suho kožo, morda boste tisti potrebovali poleg kreme še kaj drugega, vendar mi je dejansko pomagala.

Upam, da vam je bila ocena v pomoč!

Love, UniqaPoly

2 comments:

  1. Sicer prvič slišim za tole znamko, ampak deluje res zelo obetavno. Super, da sta ti izdelka tako pomagala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaz je tudi nisem poznala, sem slišala nekaj govora na Planetu Lepote pa potem dolgo nič, potem jo pa vidim na Facebooku in sem se spet spomnila na njo. Meni sta oba izdelka res fajn, pač nisem še čisto frej mozoljev, na tem bom mogla še delat in bom nadaljevala z uporabo teh dveh izdelkov ampak ja, se opazi razliko. :)

      Delete

Thank you for visiting my blog and leaving a comment :) I really appreciate it! :)