Thursday, February 25, 2016

Vsakodnevno ličenje z Farmasi :)


Lepo pozdravljeni! O znamki Farmasi sem že govorila pred časom, ko sem pisala o njihovem odličnem ajurvedskem rožmarinovem olju - Farmasi Tantric Massage Oil! Res odlično olje, ki sem ga z veseljem testirala! Tokrat pa vam predstavljam dva izdelka, ki sta idealna za vsakodnevno ličenje - Farmasi Glamour Shine rdečilo za ustnice ter Farmasi Silky Touch kompaktni puder. Izdelka sem prejela že pred časom, tako da lahko potrdim, da moje navdušenje ni samo prvi pozitivni vtis, ampak gre za dva izdelka, ki sem ju res dobro stestirala!






Silky Touch kompaktni puder je suhi puder namenjen matiranju kože ter utrjevanju podlage. S svojo svilnato formula daje koži brezhiben videz in svilen zaključek. Izdelek je na voljo v šestih različnih odtenkih, ki sicer ne nosijo imena, ampak so označeni po številkah. Embalaža je zelo lepa, sicer črna in plastična s transparentnim zgornjim delom. Puder se lepo in tesno zapira, tako da ni bojazni, da bi se vam med transportom kar odprl v torbici. Sama ga imam v najsvetlejšem odtenku 01, ki se mora komu zdi presvetel, vendar sem opazila, da se po nanosu lepo prilega ostali podlagi in še nikoli nisem delovala presvetla v obraz ravno zaradi tega pudra. Embalaža v sebi poleg pudra skriva še poseben predalček spodaj, ki vsebuje gobico za nanos. Sama sem izdelek sicer najprej nanašala z svojimi običajnimi čopiči, kasneje pa tudi z priloženo gobico in se je tudi super nanesel! V bistvu sem ga z gobico lepše nanesla, saj je puder precej drobljiv in je pri nanosu s čopičem bilo veliko preveč delcev, ki so leteli naokoli. Poleg tega embalaža v drugem predalčku skriva še mini ogledalce, kar ta puder naredi za idealnega spremljevalca in ga nosim v torbici že odkar sem ga prejela. Tekstura pudra je mehka, vonj pa najbolje opišem kot pudrast, prijeten. Na mojem obrazu malce različno reagira z različnimi podlagami. V kolikor sem uporabila matirajočo podlago je tudi puder potem deloval bolj matirajoče, drugače pa je navdno nekako bolj naraven, ne daje popolnoma mat videza. Všeč mi je, kadar ga nanesem z gobico saj se takrat res čisto nič ne vidi, kot bi se na koži nabral prah, ampak se res lepo vpije in deluje čisto naravno. Super za vse tiste, ki rade nanesemo malce več pudra, pa ga potem težko skrijemo :P  Moja koža po nanosu izgleda mehka, tudi na otip je mehka in ravno prav prekrita, naravna. Obstojnost variira glede na podlago, ki jo uporabim spodaj. V kolikor uporabim matirajoči tekoči puder, mi tudi kompaktni puder dlje zdrži in ni potrebe po popravkih. Drugače pa se nekje po treh urah opazi mesta, kjer bi bili potrebni popravki - čelo, brada, okoli nosu predvsem. Skratka, take kompaktni puder je zelo hiter postal moj redni spremljevalec v torbici! Je idealen za vse kožne odtenke in tipe, zagotovo se najde kak odtenek tudi za vas ;)

Izdelek je možno kupiti na spletni strani Farmasi tukaj, redna cena 11,50, trenutno pa precej bolj ugodna 5,90 evra :) Embalaža vsebuje 14 gramov.

Sestavine: TALC, POLYMETHYL METHACRYLATE, MICA (CI 77019), ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, C12-15 ALKYL BENZOATE, PARAFFINUM LIQUIDUM (MINERAL OIL), DIMETHICONE, PHENYL TRIMETHICONE, CYCLOPENTASILOXANE/DIMETHICONE CROSSPOLYMER, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, ETHYLHEXYL PALMITATE, ISOSTEARYL NEOPENTANOATE, PARFUM (FRAGRANCE), PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN BIOSACCHARIDE GUM -1, BHT [+/- CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (Iron Oxides) ].






Glamour shine rdečilo za ustnice ima čudovito zlato embalažo, ki se enostavno odpira, samo potegnete pokrovček dol, zavrtite šminko ven, kot običajno. S strani ima črn napis FARMASI Glamour Shine. Priznam, da mi je to všeč, ker mi pomaga, da lažje ločim za katero šminko gre (ker jih imam res veliko :P). Šminka se pohvali z učinkom svetlečih kristalčkov ter intenzivno teksturo rdečila. Vsebuje blagodejna olja ter vlažilni kompleks vitamina E, ki zaščitijo ustnice pred vplivi okolja. Na izbiro imate kar 12 odtenkov, na voljo pa so tudi druge šminke - Elegant rdečilo za ustnice,  Shine Rush 2v1Ultra shine lip gloss  ter Gleam Rouge tekoče rdečilo za ustnice. Na šminki je tudi odtisnjeno ime Farmasi, in sicer malce nižje, tako, da se ne zabriše takoj ob prvi uporabi. Šminka ima mehko teksturo, ki se lepo nanaša, pigmentacija je res odlična, saj je že prvi sloj šmnike polno prekriven. To morda variira glede na odtenek, vendar v mojem primeru, imam namreč odtenek 08, je šmnika prekrivna že z enim samim potegom. Sama jo nanašam kar direktno iz emabalaže brez čopiča. Prav tako ne potrebujem barvice za obrobo ustnic v ujemajočem se odtenku, lahko bi jo pa tudi uporabila, v kolikor bi želela, malce popraviti ter dopolniti izgled ustnic. Pri temnejših odtenkih se seveda svetuje, da uprabite barvico, da se šminka ne razliva evn iz ustnic ampak ima lep rob. Šminka ima ahel sladkast, vanilijast vonj, ki je nežen in prijeten. Odtenek ima tudi precej zelo finega, drobnega shimmra v sebi, torej gre za šminko s svetlečim zaključkom. Odtenek 08 je svetel, "nude" odtenek, ki se mi zdi super za vsakodnevno uporabo. Ima rahel roza podton in topel zlat shimmer v sebi, tako da bo odtenek bolj pristajal osebam s toplim tenom, rumenim podtonom - v bistvu bi odtenek najbolje opisala z angleško besedno zvezo - "rose gold". Občutek na ustnicah je prijeten, šminka se lepo nosi, potrebna pa je dobra predpriprava pred nanosom. Ker vsebuje zelo fini shimmer, ta lahko vseeno poudari izsušene predele ustnic, kar pa nikoli ne zgleda lepo. Priporočam kak dober piling za ustnice pred nanosom ali pa vsaj dober balzam, da se malce umili izsušene razpoke na ustnicah. Sama formula je na meni obstojna nekje dve uri, potem pa se že kažejo znaki zabrisovanja in izginjanja šminke ter jo ponavadi, predvsem po sredini ustnice, zopet nanesem. Šminka je malce vlažilna, vendar zame v tem zimskem času, ko sem jo testirala, malce premalo. Potrebujem še kako plast balzama spodaj pod šminko. Z veseljem bi poskusila še kak odtenek, šminka mi deluje zelo lepa, z lepo elegantno embalažo ter dobro pigmentacijo!

Izdelek je na voljo na spletni strani Farmasi tukaj, redna cena 6,90 evra, trenutno znižana na 5,50 evra. 

Sestavine: PARAFFINUM LIQUIDUM, HYDROGENATED WOOD ROSIN, DIISOSTEAROYL POLYGLYCERYL-3 DIMER DILINOLEATE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, OCTYLDODECANOL, OZOKERITE, POLYETHYLENE WAX/ MICROCRYSTALLINE WAX, DIISOSTEARYL MALATE, C20-40 ALCOHOLS, EUPHORBIA CERIFERA (CANDELILLA) CERA, C30-45 ALKYL DIMETHICONE, SYNTHETIC WAX, SORBITOL, RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, ISOPROPYL TITANIUM TRIISOSTEARATE, AROMA/BENZYL BENZOATE VANILLIN/ ETHYL MALTOL, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, CALCIUM SODIUM BOROSILICATE, TOCOPHERYL ACETATE (VITAMIN E), PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, BHT, MAY CONTAIN: CI 77891/TITANIUM DIOXIDE, CI 770197 MICA, CI 19140/FD&C YELLOW NO.5, CI 15850/D&C RED NO.7, CI 15850/D&C RED NO.6, CI 17200/RED NO 33, CI 26100/D&C RED NO.17, CI 45410/D&C RED NO.27, CI 77499, CI 77491/IRON(II, III) OXIDES, CI 77007/ULTRAMARINES.



Upam, da sta vam bili oceni v pomoč pri izbiri! V kolikor ste že poskusili izdelke Farmasi in so vam bili všeč, mi kaj priporočate? :)

Hvala za pozornost!

Love, UniqaPoly


*Izdelke sem prejela v oceno

4 comments:

  1. Jaz tud mam tale puder v kamnu, pa je res malo preveč drobljiv.. ampak meni je še vedno všeč :) embalaža je fajn priročna !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja je kar drobljiv, tako da ga raje nanašam z gobico, lepše pride, manj "dusty" kot z čopičem. Embalaža je pa super, zato ga pa mam skoz s sabo v torbici! :)

      Delete
  2. Zelo lep odtenek šminke, za moj okus malce presevetel, ampak se res lepo sveti! :) Nisem pa še preizkusila nobenega njihovega produkta. Zaenkrat. ;) :D (Natalija)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja šminka je res lepa, bi z veseljem probala še kak odtenek! :) Priporočam, da kaj poskusiš, meni je blo super tud njihovo olje z rožmarinom!

      Delete

Thank you for visiting my blog and leaving a comment :) I really appreciate it! :)