Monday, September 21, 2015

Ocena: Dvorec Trebnik - linija RAKITOVEC 2. del



Pozdravljeni! Kot obljubljeno sem za vas pripravila še drugi del ocene izdelkov Dvorec Trebnik linije Rakitovec. V kolikor še niste imeli priložnosti prebrati prvega dela, vas ocena čaka tukaj. Ker sem prejela tak zajeten kup izdelkov v test, sem se odločila, da oceno razdleim na dva dela, v drugem delu tako predstavljam izdelke za nego kože - Olje za masažo Rakitovec, Mleko za telo Rakitovec ter Kremni gel za roke Rakitovec.


Najprej sem testirala Mleko za telo Rakitovec. Mleko za telo je obogateno z arganovim oljem, oljem rakitovca in flavonoidi. Arganovo olje kožo izjemno neguje in hrani. Olje rakitovca obnavlja in vlaži kožo. Flavonoidi zaščitijo kožo pred škodljivimi prostimi radikali. Embalaža izdelka je plastična, z ujemajočo se nalepko ter vsebuje 250 ml izdelka. Izdelek je svetlo rumene barve, vendar se ob nanosu popolnoma sprosti in vpije, ter ne pušča barvnih sledi. Tekstura izdelka je odlična, ravno prav tekoča, ravno prav gosta. Je lahka, ampak ni preveč tekoča ali podobna losjonu, se lepo razmaže in hitro vpije. Vsake toliko je potrebno izdelek malce pretresti, da se ga lažje iztisne ven, zlasti po tem ko gre že proti koncu. Pri nanosu je drugače bolje, da ste pozorni, da ga res dobro nanesete in razmažete saj obstaja možnost, da vam pušča barvne sledove na oblačilih ali posteljnini. Sama sem izdelek večinoma uporabljala po tuširanju, pa tudi po britju. Občutek po nanosu je prijeten, lahek, kože ne zmasti ampak jo lepo nahrani. Po tem, ko se izdelek vpije, na koži pusti rahlo sijoč izgled, vendar mene osebno to ne moti. Vonj ostalih izdelkov linije je zelo podoben vonju mleka, vendra samo mleko očitno ne mara vonja moje kože. Skupaj izdelek nekako zreagira in mi na koži smrdi. Ne vem zakaj, ampak včasih se pač zgodi, da določene stvari na meni enostavno ne dišijo. ker ko ga stisnem ven v dlan mi še diši, po tem ko se vpije pa ne več. Vonj je drugače svež amapka nežen, tako da me ne moti preveč. Poraba je majhna in steklenička bi z redno uporabo, vsak večer zagotovo zdržala nekje 2 meseca. Zelo mi je všeč v kombinaciji z oljem za tuširanje iz iste kolekcije, saj je koža potem res izjemno mehka in navlažena, prav vidi se na tenu kože, da je precej bolj zdrav. Izdelek se mi zdi primeren tudi za tiste z bolj suho kožo, saj imam sama zelo suho kožo na nogah, mleko pa mi je zelo popravilo stanje. Zdi se mi tudi idealno za jesensko - zimski čas, ko koža potrebuje malce več dodatne nege in vlage. Cena izdelka je 7,79 evra. Mleko tudi ne vsebuje sintetičnih barvil, mineralnih olj, parabenov in silikonov.

Sestavine:  Aqua, Helianthus Annuus seed oil, Cetearyl Isononanoate, Ceteareth-20, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Glycerin, Ceteareth-12, Cetyl Palmitate, Caprylic/Capric Triglyceride, Argania spinosa kernel oil*, Coco-Caprylate, Polyquaternium-37, Dicaprylyl Carbonate, Lauryl Glucoside, Hippophae Rhamnoides oil, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum***, Ginkgo biloba leaf extract, Butylene glycol, Tocopheryl acetate.




Drugi izdelek, ki sem ga poskusila pa je Olje za masažo Rakitovec. Olje vsebuje negovalno kombinacijo  olj iz mandljevega, mareličnih pečk in rakitovca. Olje daje koži prožnost in mehkobo, jo neguje in intenzivno vlaži. Eterično olje sivke pomirja kožo. Embalaža je kovinska steklenička s plastično pumpico, ki omogoča lažje doziranje. Vsebuje 250 ml izdelka, cena pa je 10,79 evra, Izdelek ne vsebuje sintetičnih barvil, mineralnih olj, parabenov in silikonov. Poleg tega pa se ponaša z znakcem za naravno kozmetiko, saj vsebuje minimalno 95% naravnih sestavin, kar kontrolira IKC UM.  Tekstura izdelka je podobna kot pri olju za tuširanje, vendar morda malce bolj gosta. Všeč mi je ker je lahko olje, kožo neguje, vendar je ne zmasti. Olje je intenzivne oranžne barve, podobno kot olje za tuširanje in ga je potrebno res dobro nanesti in vtreti, saj je pri njem največja verjetnost, da vam bo obarval oblačilo ali posteljnino. Najbolje je, da po nanosu, počakate še nekje par minut, jaz ponavadi kar nekje 10 minut in se šele potem prepričate, da se je res dobro vpilo in se oblečete. Olje ima res odlično embalažo, saj ni možnosti, da bi vam kje teklo ven, se limalo na embalažo, poličko, da ne omenjam, da je doziranje higienično in enostavno, saj samo pritisnete na pumpico. Olje je mojo kožo res dobro nahranilo, uporabljala pa sem ga samo zvečer pred spanjem. Včasih sem ga samo na hitro nanesla, včasih pa sem ga res vmasirala in si vzela malce več časa. Poraba je zelo majhna, tako kot tudi pri drugih oljih, izdelek pa ima podoben vonj kot ostala kolekcija, z mojo kožo ne zreagira tako kot mleko in jo lepo odišavi. Ko se izdelek dodobra vpije v kožo, pusti rahel svež in saden vonj. Osebno se mi zdi še en izdelek idealen za zimske mesece ter vse, ki svojo kožo radi negujete z oljnatimi teksturami. Primeren je zlasti za tiste z bolj suho kožo po telesu, pa tudi za tiste z bolj normalno. Je pa res potrebno paziti pri nanosu, da se ga ne dozira preveč in da ga dobro razmažete in vtrete saj lahko malce obarva kožo pa tudi oblačila.

Sestavine: Prunus amygdalus dulcis oil, Prunus Armeniaca kernel oil, Hippophae Rhamnoides oil, Tocopheryl acetate, Parfum***, Lavandula angustifolia herb oil.




Ter še zadnji izdelek, ki sem ga testirala je Kremni gel za roke Rakitovec. Kremni gel je bogata kremna zaščita za roke u negovalnim oljem mareličnih pečk, pšeničnih kalčkov ter rakitovca. Hranilna krema globoko vlaži, obnovi kožo in jo naredi žametno. Embalaža izdelka je okrogla posodica s pokrovom na navoj, ki vsebuje 50 ml izdelka. Cena je 5,39 evra, gre pa za izdelek z podobno barvo kot jo ima mleko za telo ter vonjem celotne linije. Tekstura izdelka je kot že ime napove podobna gelu, in je precej drugačna kot sem vajena pri kremah za roke. Čeprav ne gre za klasično kremo za roke mi je izdelek eden najljubših, ker res odlično učinkuje. Je ravno dovolj vlažilen gel, dovolj hranljiv in se odlično vpije. Tekstura res spominja bolj na kak kremni žele, vendar se res lepo vpije v dlani, jih ne masti in ne pušča lepljivih. Čeprav je močne barve mi kože ni obarval ter ni puščal sledi na oblačilih, Moji nohti in obnohtna kožica so bili izdelka zelo veseli in se odločno odzvali nanj, ob redni uporabi skoraj vsak dan se res pozna, da moje roke niso več tako suhe, ter da so nohti pridobili malce več trdnosti. Vonj je dokaj lahek, ne preveč intenziven in tako tudi ni preveč vsiljiv. Kremni gel se mi zdi primeren za vse tipe kože, je pa morda možno, da za tiste, ki veliko delate z rokami, zunaj, morda sam po sebi ne bo dovolj. Z izdelkom sem zelo zadovoljna, je eden mojih najljubših v tej kolekciji, sploh ker se res takoj vpije v kožo in sama vedno obožujem kreme za roke, ki jih ni potrebno čakati 20 minut da se vpijejo :P

Sestavine: Aqua, Cetearyl Isononanoate, Ceteareth-20, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Glycerin, Ceteareth-12, Cetyl Palmitate, Helianthus Annuus seed oil, Polyquaternium-37, Dicaprylyl Carbonate, Lauryl Glucoside, Coco-Caprylate, Prunus Armeniaca kernel oil, Triticum vulgare germ oil, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Hippophae Rhamnoides oil, Tocopheryl acetate, Parfum***.



Upam, da so vam bile ocene v pomoč in da boste morda poskusili kak izdelek iz kolekcije, ki je res dobra! Priporočam edino, da se oglasite v kakšni trgovini in povonjate testerje, za vsak slučaj, če vam vonj morda ne bi odgovarjal :) Ne pozabite prebrati še prvega dela ocen linije Rakitovec - klik klik :)

Hvala za pozornost ter Dvorec Trebnik za odlične izdelke!

Love, UniqaPoly

8 comments:

  1. Replies
    1. Dejansko ga je zelo težko opisat, je svež, je saden, je nežen... ni pa klasično saden, ni sladkast... pač rakitovec, ne morem ga z ničimer primerjat in enostavno najbolje da greš v kak Mercator malce povonjat :)

      Delete
  2. super objava ... me prav mika, da bi si mleko za telo kupla :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) Poskusi ga res, priporočam, v kolikor ti bo vonj izdelka ok :)

      Delete
    2. vsekakor bom, ko bom porabla še tiste 4, ki jih še imam in morejo prit na vrsto :P

      Delete
  3. Odlična objava! Že komaj čakam, da poduham to linijo, da vidim če bi mi sedla ;).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) To pa le, da ne boš slučajno razočarana, če ti vonj ne bo ustrezal, ker je res specifičen :)

      Delete
  4. Mleko je pri meni must have, sem ga porabila in čakam da si kar novega nabavim :D

    ReplyDelete

Thank you for visiting my blog and leaving a comment :) I really appreciate it! :)