Friday, May 22, 2015

Ocena: Oriflame - The ONE Eyes Wide Open mascara


Pozdravljeni! Ker maskar ni nikoli preveč, imam za vas pripravljeno novo oceno. Tokrat sem testirala maskaro Oriflame The ONE Eyes Wide Open oziroma maskaro za široko odprte oči. :)

Opis: "Maskara, ki priviha trepalnice in široko odpre oči. Krtačka privzdigne in priviha trepalnice navzgor od korenine naprej, formula pa poskrbi, da trepalnice ostanejo na svojem mestu in pritegnejo vso potrebno pozornost."

Sestavine: "AQUA, STEARIC ACID, HYDROGENATED OLIVE OIL CETYL ESTERS, ORYZA SATIVA CERA, GLUCAMINE, BUTYLENE GLYCOL, COPERNICIA CERIFERA CERA, HELIANTHUS ANNUUS SEED CERA, ACACIA SENEGAL GUM, PVP, CYCLOPENTASILOXANE, VP/EICOSENE COPOLYMER, SILICA, CYCLOHEXASILOXANE, CERA ALBA, SYNTHETIC WAX, SHOREA ROBUSTA RESIN, IMIDAZOLIDINYL UREA, DIMETHICONE, RHUS VERNICIFLUA PEEL CERA, HYDROXYETHYLCELLULOSE, METHYLPARABEN, DISODIUM EDTA, HYDROGENATED OLIVE OIL MYRISTYL ESTERS, LECITHIN, CETEARETH-20, PANTHENOL, TOCOPHERYL ACETATE, PROPYLPARABEN, PHENOXYETHANOL, BHT, PEG-12 DIMETHICONE, ETHYLPARABEN, CI 77499, CI 77007, CI 77491"


Embalaža je lepa, elegantna in ženstvena, podobna maskari Volume Blast mascara, vendar sta krtački popolnoma različni. Imam odtenek Black, na voljo pa je tudi odtenek Black Plum. Izdelka je 8 ml, po odprtju pa naj bi bil dober še naslednjih 6 mesecev. Napis na maskari me ne vem zakaj spominja na L'Orealovo maskaro, ki je bila ena izmed mojih najljubših vseh časov - Butterfly effect, mogoče zaradi črt okoli napisa? Cena izdelka je trenutno 10,90 evra, vendar variira glede na kataloško obdobje. 




Maskara obljublja volumen in ga namerava doseči z precej drugače oblikovano krtačko, kot sem vajena, vendar priznam, da mi je ravno oblika krtačke zelo všeč. Oblika je zasnovana tako, da omogoča efekt bolj odprtih oči. Ker je oblikovana tako, da je zgornji del maskare bolj ozek, spodnji pa širši, olajša nanos maskare na krajše trepalnice v notranjem kotičku očesa, ter lepše in lažje doseže daljše trepalnice na sredini veke ter proti zunanjemu kotičku očesa.

Priznam, da je bila maskara od začetka precej mokra in da je še nisem dovolj uporabljala, da bi se res osušila, vendar je po tri tedenski redni uporabi že precej bolje. Na začetku se mi je dogajalo, da se je na sredini krtačke malo nabralo izdelka, in sem ga morala obrisati pred nanosom, ker mi je drugače zlepil trepalnice na sredini. Sedaj te težave nimam več, vendar opozorilo nikoli ne škoduje. Ščetine na krtački so sicer goste, vendar precej bolj narazen kot na primer krtačka za volumen pri maskari Double effect mascara. To mi je bilo tudi zanimivo in všeč, saj sem pričakovala lepo ločene trepalnice, nič zlimane skupaj, in to sem tudi dobila. 

Maskaro navadno nanašam čisto na koncu makeupa, po tem ko sem na obraz dala tudi zaključni puder, ker ne želim, da se morebitni beli delci primejo na svežo, še mokro maskaro. Glede uporabe vihalca za trepalnice sem govorila že v oceni Double effect mascara, pa bom samo na kratko ponovila. Za to objavo nisem uporabila nobenih pripomočkov, samo moje naravne trepalnice, ki pa so same po sebi kratke in ravne, ter precej trmaste. Vihalec bi uporabila, če bi imela več časa za nanos makeupa, recimo za večerne izhode, za vsak dan pa se mi ne zdi potrebno, ter priznam, da se mi enostavno ne da komplicirati.

Na meni sem najprej opazila, kako lepo zaobjame krtačka vse moje trepalnice ter jih vse lepo črno obarva, ampak res črno, tako, da se opazijo. Efekt bi najbolje opisala z angleško besedo "fluttery", torej izgled je enakomeren, zračen, varianta "my lashes but much better". :P Maskara podari tudi nekaj dolžine, kar mi je bilo tudi všeč :) Nanos večih plasti je bil na začetku malenkost otežen, kot sem že zapisala zgoraj je maskara bila precej mokra. Po redni uporabi pa opažam, da je maskaro mogoče nanesti v večih plasteh brez težav in brez strahu, da bi trepalnice sprijela skupaj v pajkove nogice. zame osebno je to bolj dnevna maskara, saj kljub večim plastem nikoli nisem dosegla dramatičnega efekta, ki bi ga morda nosila za posebno priložnost ali večerne izhode. Kar se tiče volumna pa se ga sicer malo opazi, vendar ni že prej omenjenega dramatičnega efekta. Všeč mi je bilo tudi, da kljub večim nanešenim plastem, ni obtežila trepalnic in  s tem uničila že ustvarjen videz. tega se ponavadi najbolj bojim pri maskarah, ki obljubljajo volumen. En sloj se navadno ne vidi dovolj, trepalnice niso dovolj črne, enakomerno poudarjene, z dvema ali trema pa se že uniči ves učinek in so pač črne ampak ravne. Tega tu ni bilo in sem zaradi tega zelo zadovoljna. 

no mascara
no mascara
no mascara
The ONE Eyes Wide Open
The ONE Eyes Wide Open
The ONE Eyes Wide Open
The ONE Eyes Wide Open
The ONE Eyes Wide Open

Maskara se mi zdi najbolj primerna za vse, ki želijo dobro dnevno maskaro, ki trepalnice lepo loči ter poudari. Predlagala bi jo tudi vsem, ki imajo že po naravi daljše in lahke trepalnice, saj se mi zdi, da bi bil pri njih volumen veliko bolj viden. Meni je super, ker si lahko maskaro hitro in učinkovito nanesem, dosežem lep poudarek, nekaj volumna ter lepo črno barvo. Včasih se mi zdi, da maskara podpira mojo lenobo in jo zadnje čase predvsem zjutraj raje uporabljam, kot Double effect mascara, saj jo hitreje in enostavneje nanesem.

Upam, da vam je bila ocena v pomoč ter najlepša hvala Oriflame Slovenija za izdelek :) Pa hvala za pozornost ;)

Love, UniqaPoly

2 comments:

  1. Se strinjam s tvojo oceno. Tudi meni se ne zdi, da bi dala veliko volumna, ampak dolžino da pa krasno. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, dolžina in lepo loči trepalnice, to mi je super, za volumen mi je pa malo žal, sem upala da ga bo več, pa vendar mi je res dobra maskara :)

      Delete

Thank you for visiting my blog and leaving a comment :) I really appreciate it! :)