Monday, April 20, 2015

Ocena: BABOR kozmetika - SKINOVAGEPX Advanced Biogen - Anti- aging BB cream :)


Pozdravljeni! Končno sem uspela sesti za računalnik in napisati še kaj drugega kot poročila, zapisnike ter seminarske naloge in danes predstavljam oceno Babor BB kreme za obraz

Pred tem izdelkom nisem testirala še nobenega drugega njihove znamke in znamke nasploh nisem niti poznala. Gre za znamko, ki je luksuzna, inovativna in prinašalka željenih rezultatov. Znamka obstaja že od leta 1956 in se je zelo uveljavila kot ena najmočnejših blagovnih znamk v svetu profesionalne kozmetike in je zastopana v več kot 60-ih državah po svetu.  Sedež podjetja se nahaja v Aachnu, podjetje Terme Maribor d.o.o. pa je ekskluzivni zastopnik BABOR kozmetike v Sloveniji.

V ponudbi imajo več različnih linij za nego kože ter tudi dekorativno kozmetiko, sama sem testirala izdelek iz linije Skinovage PX.  Tudi ta linija ima svoje podlinije. Sama sem testirala Advanced Biogen Anti-aging BB cream SPF 20.

SkinovagePX je drugače vsestranska nega, izbrane so bile aktivne sestavine rastlinskega izvora in prilagojene potrebam različnih tipov kože. Razen posebnih aktivnih sestavin za posamezne tipe kože, vsi SkinovagePX izdelki  vsebujejo dragocene matične celice rastlin iz alpskega sveta, ki kožo ščitijo pred prezgodnjim staranjem in molekularni katalizator OsmoTec, ki izboljšuje sposobnost kože, da tvori sebi lastne aktivne sestavine. pH vreadnost izdelkov je identična koži, dokazan učinkovitost, brez parabenov. 

Izdelek, ki sem ga testirala je  rahlo toniran anti-aging lepotilni balzam z zaščitnim faktorjem 20. Na voljo je v dveh različnih odtenkih, sama sem testirala svetlejšega 01 Light.

Izdelek prejmete v lični, sicer plastični steklenički z enostavnim, elegantnim napisom ter zlatim pokrovčkom in dozirnikom. Dejstvo, da ima izdelek pumpico za doziranje mi je zelo pomembno, tako zaradi lažje uporabe kot tudi zaradi higieničnosti. Embalaža je visoka in vitka, lepo izgleda tako na kopalniški polički kot je tudi praktična za shranjevanje v natrpani kopalnici :) V steklenički prejmete 50 ml izdelka, ta pa je po odprtju dober še naslednjih 12 mesecev. Cena izdelka je na spletni strani 50 evrov. 





Še o samem izdelku. Nanos je enostaven in hiter, nanašala sem kar s prsti, brez težav. Ima rahel prijeten vonj, malo rastlinski, vendar nemoteč. Tekstura je mehka, kremna, ne preveč redka ali gosta, ravno pravšnja za bb kremo. Izdelek se ne zažira v razširjene pore.

Odtenka sta na žalost na voljo samo dva, sama sem testirala svetlejšega, vendar mi je bil tudi ta na prehodu iz zime na pomlad  pretemen. Tako sem izdelek večinoma testirala, ko sem bila doma, oziroma za izhode, sem izdelek morala zmešati z svetlejšim pudrom, to pa potem malo onemogoča realno oceno. Izdelek mi bo veliko bolj prav prišel v poletnih mesecih, v kolikor bom imela kaj tena. Za primerjavo, načeloma uporabljam recimo Bourjois 51 Vanilla Clair odtenke, ta pa je kar konkretno temnejši. 

Obstojnost je zelo dobra, sama sem bb kremo še fiksirala s kompaktnim pudrom znamke Rimmel, krema se je obdržala na obrazu brez težav vsaj nekaj ur, približno 5 preden sem opazila, da je po določenih delih obraz skoraj ni več. Najbolj na udaru so bili predvsem deli, kjer se bolj hitro zmasti koža, torej okoli nosu, okoli brade ter na sredini čela. Sama imam masten do mešan tip kože tako, da sem takšen rezultat tudi pričakovala saj imam na teh delih vedno težave, tudi z tekočimi podlagami.

Izdelek po nanosu pusti rahel svetleči sloj, tako da priporočam, da ga vsaj rahlo fiksirate z matirajočim pudrom. Ne povzroča mi nobenih iritacij, drugih kožnih problemov, dodatnih aken ali podobnega. Občutek na koži po nanosu je prijeten, lahek, zračen.

Prekrivnost izdelka je lahka, zdi se mi najbolj primerna za tiste, ki imate res lepo kožo in želite le izenačitev tena. Za vse, ki želite prekriti razširjene pore ali mozolje, ta bb krema žal ne bo zadostovala. Seveda je to potrebno imeti v mislih, saj na izdelku piše, da gre za bb kremo ne tekočo podlago in srednje do polne prekrivnosti niti ni za pričakovati.

Kar se tiče obljubljenega anti-age učinka žal ne morem komentirati, saj še nimam takih gubic in težav s kožo, sem zaenkrat še malo premlada, drugače pa sem opazila, da izdelek lepo navlaži kožo, jo naredi bolj poenoteno, bolj enakomerno, rahlo zgladi kakšne jamice na koži, predvsem sem to opazila na licih, kjer imam razširjene pore.

Velik bonus predstavlja SPF 20, ki bo v prihodnjih mesecih še kako prišel prav, saj smo ravno sredi pomladnih dni, ko sonce že dosega vedno večjo moč in bi bilo prav, da ne pozabimo zaščititi svoje kože. :) 







Ste že poskusili kakšnega izmed BABOR izdelkov? Mi morda kakšnega priporočate?

Hvala za pozornost, upam, da vam je bila ocena v pomoč!

Love, UniqaPoly

2 comments:

  1. Sem si kar mislila kakšen scenarij bo z odtenkom -.-'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja res škoda da je tolko temen, upam da bodo razširili linijo in ponudili še kakšnega...

      Delete

Thank you for visiting my blog and leaving a comment :) I really appreciate it! :)