Tuesday, May 31, 2016

Vilinska lepota malo drugače ;)



Pozdravljeni! Z LaBri Vilinsko kozmetiko ste se zagotovo že spoznali, če ne drugega ste o njej že lahko brali na mojem blogu in sicer v objavi o aprilskih favoritih! Ta mesec sem zapisala tudi nekaj o sami znamki v posebni objavi, saj sem se udeležila posebnega dogodka za lepotne blogerke, zapis pa najdete tukaj ;) Danes vam podrobneje predstavljam dva izdelka, ki sem ju testirala v preteklih dveh mesecih in sicer Cvetlično čistilno mleko ter Cvet češnje - lahko kremo za mlade.




Mleko me je prepričalo in sem ga z veseljem testirala, v bistvu sem ga že porabila do konca! Embalaža je enostavna steklena, s plastičnim pokrovom in pumpico za lažje doziranje. Vsebuje 50 ml izdelka, cena je 18,30 evra. 

Čistilno mleko je namenjeno odstranjevanju nečistoč, ličil, tudi vodoodpornih ličil. Priporoča se ga za vsakodnevno čiščenje suhe kože. Izdelek obljublja, da ne škoduje naravni zaščiti kože, je ne izsušuje ampak nežno očisti, ter ji vrača vlago. 

Opis izdelka - "Aktivne sestavine iz mleka kožo globinsko očistijo, hkrati pa v eterično telo prehaja informacija Bachove esence, ki vsebuje življenjsko energijo in energetski vtis cveta čiščenja, Lesnike, ki učinkuje na več nivojih – do očiščenja pride na energetski in telesni ravni. Čistilno mleko vsebuje vodo, ki odstrani hidrofilne snovi ter olivno in mandljevo olje za čiščenje lipofilnih snovi. Dodana je blaga površinsko aktivna snov, pridobljena iz kokosovega oreha, ki dodatno omogoča odstranjevanje umazanije z obraza. S čiščenjem z obraza odstranimo vodotopne in oljetopne snovi ter umazanijo. S čistilnim mlekom odpremo pore v koži, s površine odstranimo ličila, odmrle kožne celice, kožno maščobo (sebum), pot, prašne delce in nečistote, ki mašijo in ovirajo pore." (tekst opisa izdelka iz spletne strani labri.si)


Glavne sestavine izdelka so mandljevo olje, olivno olje,  voda, hidrolat plavice,  blaga površinsko aktivna snov iz kokosa decil glikozid, glicerol, vitamin E, Bachova esenca lesnika.

Čistilno mleko sem uporabljala kot del moje večerne rutine. Najprej sem v dlan stisnila nikje tri do štiri potiske čistilnega mleka. Tega sem nato nežno vmasirala v kožo obraza in ga odstranila z vatno blazinico. Potem sem si obraz umila z čistilnim gelom ter nadaljevala nego kože s tonikom ter kremo.

Čistilno mleko  je res nežno, moja koža je nanj zelo dobro odreagirala. Nisem imela nobenih težav z iritacijami ali izsušenostjo. Sama sicer nimam suhega tipa kože, moj tip kože je masten do mešan, zato morda nisem najboljši primer za svetovanje ali vam bo izdelek ustrezen, če imate res občutljivo ter suho kožo. Vseeno pa se mi zdi, da gre za enega izmed bolj nežnih čistilnih mlek, ki sem jih preizkusila do sedaj. Moja koža je bila po uporabi mehka in navlažena ter hkrati lepo očiščena. Vodoodporni makeup pa tudi nekateri drugi izdelki za oči so potrebovali še dodatno pomoč pri odstranjevanju, sploh kakšna maskara. Menim, da sem nanesla dovolj veliko količino izdelka, jo dovolj vmasirala in dovolj dolgo pustila na obrazu, da bi lahko izdelek res čim bolje učinkoval. Na meni določeni izdelki res niso šli stran samo z čistilnim mlekom, vodoodporna maskara pa sploh ne. Čistilno mleko je najbolje delovalo na odstranjevanju tekoče podlage. Mleko me je prepričalo z nežnim cvetličnim vonjem, ki je bil popolnoma nevsiljiv. Sama tekstura mleka je lahka, nemastna in me spominja na res lahek, rahlo tekoč losjon. Obraza mi izdelek ni dodatneje zmastil, ampak tudi ni odstranil vsega odvečnega sebuma, tako, da sem vedno potrebovala še dodatno pomoč čistilnega gela.


INCI sestavine: AQUA**, OLEA EUROPAEA FRUIT OIL**, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL**, CENTAUREA CYANUS FLOWER WATER***, GLYCERIN**, GLYCERYL STEARATE SE**, DECYL GLUCOSIDE**, CETYL ALCOHOL**, XANTHAN GUM**, BENZYL ALCOHOL****, DEHYDROACETIC ACID****, ALCOHOL**, TOCOPHEROL**, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL**, PARFUM**, LINALOOL**, CITRAL**
*sestavina eteričnega olja, **sestavina naravnega izvora, ***sestavina ekološke pridelave,**** dovoljen konzervans v eko kozmetiki





Cvet češnje ali lahka krema za mlado kožo me je takoj pritegnila, saj mi je bil zelo zanimiv koncept dodane češnje pa ravno v skladu s pomladnimi dnevi je! Krema je prav tako kot čistilno mleko pakirana v stekleno embalažo, s plastičnim pokrovčkom ter pumpico. Steklenička vsebuje  50 ml izdelka, cena pa je 25 evrov. 

Vlažilna krema z dodanim ekstraktom češnjevih cvetov kožo ščiti,  neguje in vlaži, ter jo ohranja zdravo, čvrsto in napeto.  Vlažilna krema za sijočo polt je namenjena negi mlade kože, ki jo neguje z lahko, nemastno sestavo. 

Krema vsebuje olje mareličnih koščic in kokosove trigliceride, ki dajejo zaščito koži.  Dodani so vitamini E in C, provitamin B, ekstrakt cvetov češnje, eterično olje rimske kamilice, ki pomirja kožo in ylang - ylang, ki pomaga uravnavati izločanje sebuma. Cvetovi češnje so namreč bogati z rastlinskimi sladkorji, flavonoidi in tanini, ki preprečujejo razgradnjo elastina in hialuronske kisline. Rastlinski sladkorji omogočajo mehčanje in vlaženje kože. 


Glavne sestavine so olje mareličnih pečk, kokosovi trigliceridi, cvetovi češnje,  provitamin B, vitamin C, eterično olje ylang - ylang, eterično olje rimske kamilice, energetska esenca lepote.

Kremo sem nanašala kot zaključni korak večerne nege kože. Na očiščeno kožo sem nanesla nekaj potiskov kreme. Krema ima lahko, losjonasto teksturo in se relativno hitro vpije. Ima prijeten cvetlični vonj, zelo nežen in nevsiljiv.

Priznam, da z njo nisem varčevala, saj sem imela s kremo dve vrsti izkušnje. Prvič, kadar sem je nanesla malo manj, se je izkazalo, da krema ni dovolj vlažilna. Po tem, ko se je le ta vpila, sem lahko še vedno čutila suho povrhnjico pod prsti, sploh tam, kjer so mi nastajali mozoljčki ali pa so ti že bili prisotni. V takem primeru sem se zbujala z mastno kožo, ki se je svetila, na otip pa je bila na predelih čisto suha. Kadar sem kreme nanesla več, se le ta ni čisto vpila in sem imela masten sloj na obrazu preden sem odšla spat. Zjutraj sem se prav tako zbujala z mastno kožo, ampak je le ta bila veliko bolj navlažena in je bilo suhih predelov zelo malo ali nič. Vseeno mi ta mastnost in ta sloj, ki se ustvari na moji koži ne ustreza najbolje. Krema je torej namenjena predvsem mladi koži, ki pa je bolj normalno do mešanega tipa. Sama imam mastno do mešano kožo, trenutno pa sem v času testiranja imela tudi več težav z mozolji kot običajno, tako, da nisem najbolj zanesljiv vir za oceno kreme. Verjamem, da bo mnogim, ki vam ustrezajo različne nežne, univerzalne kreme tudi ta super delovala. Sama nisem našla nekega ravnovesja v nanosu in učinku, tako, da je krema pri meni pustila bolj mešan vtis. Všeč mi je lahka tekstura, mazljivost, vonj in da se res hitro vpije, v kolikor je nanesem bolj malo. 



INCI sestavine: AQUA**, PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL**, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE**, POTASSIUM OLIVOYL HYDROLYZED WHEAT PROTEIN**, GLYCERIN**, DIMETHYL SULFONE**, UREA, CETEARYL ALCOHOL**, GLYCERYL OLEATE**, GLYCERYL STEARATE**, POTASSIUM HYDROXIDE, ALLANTOIN, BENZYL ALCOHOL****, DEHYDROACETIC ACID****, ALCOHOL**, PRUNUS CERASUS FLOWER EXTRACT***, PANTHENOL, TOCOPHEROL**, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL**, TOCOPHERYL ACETAT, SODIUM ASCORBYL PHOSPHATE, SODIUM BENZOATE****, POTASSIUM SORBATE****, CITRIC ACID, PARFUM**, CANANGA ODORATA FLOWER OIL**, ANTHEMIS NOBILIS FLOWER OIL**, CITRONELLOL**, LINALOOL*/**, BENZYL BENZOATE*/**, FARNESOL*/**, GERANIOL*/**, BENZYL SALICYLATE*/**, EUGENOL*/**, ISOEUGENOL*/**, LIMONENE*/**,CI 77891
*sestavina eteričnega olja, **sestavina naravnega izvora, ***sestavina ekološke pridelave,**** dovoljen konzervans v eko kozmetiki




Upam, da vam je bila ocena obeh izdelkov v pomoč! Sama najbolj navijam za čistilno mleko, zdi se mi dovolj nežno in univerzalno za vse tipe kože! :)

Hvala za pozornost!

Love, UniqaPoly



** Izdelka sem prejela v test, ocena je rezultat mojega lastnega testiranja in ni bila pogojena s strani znamke.

4 comments:

  1. Vonji so res čudoviti, komaj čakam da še svojo preizkusim, čakam da porabim kakšno od prejšnjih kremic :)

    ReplyDelete
  2. Jaz imam tonik in je res dober, sicer sem ga samo tako 2x-3x probala in mi štima vonj, efekt, sesatvine in ga bom prišparala za poletje, ker je tudi tak refresh. Diši pa res krasno. Meni je najbolj všeč pri manjših ustvarjalcih to, kako ustvarijo tako lepe vonje brez kakih parfumov in posebnih dodatkov, a nekatere velike firme nas morajo zasut z vsemi parfumi pa bi si kamot privoščili čisto normalne, naravne vonje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja res so vonji izdelkov super! Zadnje čase sploh ciljam predvsem na izdelke, ki lepo dišijo ampak nežno, nevsiljivo! Meni je super, da se gospa Brigita ni odločila za kake bolj intenzivne vonje, ker so tako izdelki bolj ustrezni večim uporabnikom ;)

      Delete

Thank you for visiting my blog and leaving a comment :) I really appreciate it! :)