Monday, May 23, 2016

SKIN BLOSSOM - naravna nega obraza :)


Pozdravljene! Zagotovo ste že zasledile Skin Blossom na mojem blogu, v kolikor pa še niste, lahko na hitro skočite v objavo New In March ter April Favourites, kjer sem nekaj malega že govorila o izdelkih na sliki. :P

Če Skin Blossom še ne poznate, naj vam jih malce bolj predstavim! Gre za naravno linijo izdelkov, ki ne vsebuje SLS, SLES, ALS, parabenov,  silikonov, umetnih barvil in dišav ali gensko spremenjenih sestavin. Izdelki imajo certifikat Soil Association, vsi izdelki so registrirani tudi pri Vegan Society! Rok uporabe za izdelke je naveden na embalaži, gel za čiščenje obraza je uporaben 6 mesecev, tonik pa 12. No v primeru, da bi izdelke uporabljala čisto počasi - če sem iskrena, sta oba že čisto prazna. :P Izdelki niso testirani na živalih in ne vsebujejo živalskih sestavin. Poleg tega za piko na i je embalaža iz 100% reciklirane embalaže! Več o izdelkih Skin Blossom ter najpogostejša vprašanja najdete tukaj ;)



Priznam, da me je čistili gel zelo hitro osvojil! Lahko ste ga tudi zasledili že med samimi aprilskimi favoriti, saj se je izkazal za res odličen izdelek! Uporabljala sem ga tako v moji večerni kot jutranji rutini, tako, da sem ga v roku malce manj kot dveh mesecev porabila čisto do konca!

Embalaža je enostavna temno zelena plastenka s pumpico ter pokrovčkom. Vsebuje 150 ml izdelka, ki je po odprtju dober še nekje 6 mesecev, v tem času, pa ga boste zagotovo porabili. Cena izdelka je glede na to, da gre za veganski izdelek, ki je res čim bolj naraven zelo nizka, 11,43 evra. Izdelek se lahko pohvali s kar 74% sestavin organskega izvora! Primeren je za vse tipe kože, tudi občutljivo! Kot že zgoraj navedeno ima izdelek Soil Association certifikat in ni testiran na živalih
Sestavljen je iz 74% ekoloških sestavin, pri tem štejejo procente celotnega izdelka, ne le dela naravnih sestavin, kot je to ponavadi pri ostalih certifikatih. Izdelek je tudi registriran pri Veganski skupnosti, torej je tudi uradno primeren za vegane. Je nežno odišavljen z esencialnimi olji, ampak res nežno, vonj je komaj zaznaven in popolnoma nemoteč! Super za vse, ki ne marate parfumiranih izdelkov!

Kaj izdelek obljublja? Gre za naravno ekološko čistilo za obraz, ki naredi kožo prožno, vsebuje čistila rastlinskega izvora, ki jo nežno očistijo medtem, ko jo kokosov izvleček zmehča, anti-oksidant zeleni čaj pa jo poživi.

Uporaba je čisto enostavna, kot pri vseh drugih čistilnih gelih. Sama sem vedno najprej uporabila čistilno mleko, ga nežno vmasirala v obraz ter odstranila čim več nečistoč ter predvsem ostankov tekočega pudra ter drugih izdelkov. Nato sem nanesla dve debeli kaplji čistilnega gela na obraz, zopet nežno vmasirala ter sprala z mlačno vodo. Pri odstranjevanju sme imela vedno največ težav s kakim res polno prekrivnim pudrom ali pa vodoodporno maskaro, zato sem potrebovala dodaten korak pri čiščenju, da sem res vse odstranila. V kolikor nisem nosila makeupa, ali pa minimalno je zadostoval že samo gel! Prepričal me je, ker je res nežen, nič ne draži kože, ne povzroča nobenih iritacij, ima čisto nežen in nevsiljiv vonj. Poleg tega je res učinkovit, odlično odstrani nečistoče, koža pa je bila po uporabi mehka, osvežena, občutek na koži je bil čisto prijeten, navlažen, nič zategovanja ali rdečice. No, rdečica je bila samo v primeru, da sem preveč in neprimerno drgnila kožo, kar pa ni imelo povezave z samim izdelkom. Izdelek ima čisto rahlo obarvanost, je take motne svetle, prozorne barve. Malce težko opišem, ker dejansko izdelek ni obarvan in ne vsebuje dodatnih barvil. Nazadnje me je tako zelo navdušil AlpStories čistilni gel, tako da moram reči, glede na učinkovitost, mojo izkušnjo z gelom, certifikate ter res preverjeno organsko kozmetiko, Skin Blossom pri meni zmaga! ;)







Drugi izdelek, ki sem ga testirala je bil organski tonik za obraz z nepozebnikom. Primeren je za vse tipe kože, tudi za občutljivo in suho. Je kar 97% biološki, kar je seveda velik plus! 

Embalaža je temnejša zelena plastenka s pokrovčkom na navoj. Ni nobenega sistema za doziranje, samo vzamete blazinico vate ter nagnete iz plastenke željeno količino tonika. Vsebuje 150 ml izdelka, cena pa je tudi super in sicer ga dobite že za 9,87 evra. Vem, da se navedene cene morda komu ne zdijo tako ugodne, pa vendar so, predvsem če vzamete v obzir, da ne gre za navadno drogerijsko znamko ter seveda kvaliteto samih sestavin ter izdelka. 

Tonik je primeren kot prvi negovalni korak po čiščenju kože, katerega sama nikoli ne izpustim. V bistvu so toniki ter čistilci najbolj pogosto menjajoči se izdelki pri meni, saj jih najhitreje porabim. Nepozebnik pomaga pri  toniranju kože ter ožanju por, Aloe vera in glicerin v toniku jo negujeta, prefinjena eterična olja pa jo obnavljajo. Izdelek je res strogo organsko certificiran in prav tako kot čistilni gel, primeren za vegane. Približen pH izdelka je 5,5.

Osebno sem zelo uživala ob redni uporabi tonika, saj je imel prijeten svež vonj, ki je bil čisto nevsiljiv. Izdelek bi lahko tudi prepakirala in ga nanašala kot sprej, v kolikor bi to želela, ampak sem ga raje kar z vatno blazinico. Tonik je zelo nežen, ne povzroča nobenih iritacij na koži. Kožo je tonik lepo navlažil in pripravil na nadaljno nego, vsake toliko pa mi je pomagal odstraniti tudi še kak ostanek nečistoč, če sem bila pri odstranjevanju bolj neprevidna, sploh recimo po vratu, če se je kje še skrival kak ostanek pudra. Dober tonik za vsakodnevno nego kože! Nanašala sem ga tako zjutraj kot zvečer, vedno po čiščenju kože, kot prvi korak vlažilne nege. Res mi je super ustrezal in lahko rečem, da je tako nežen, da bi ustrezal čisto vsem tipom kože! Skratka, bravo Skin Blossom!




Še več informacij o obeh izdelkih si lahko preberete na strani Skin Blossom tukaj ter tukaj, kupite pa jih lahko na spletni strani Herbas - tukaj ter tukaj ;)

Pa vi, ste že poskusili Skin Blossom izdelke? Kako so vam všeč? Mi morda kakšnega priporočate?

Hvala za pozornost!

Love, UniqaPoly


**Izdelke sem prejela v test.

2 comments:

  1. Sem preizkusila kremo za roke. ;) hehe. Super je in res hvala! <3 me mika še kakšen nakup - sploh face wash se fajn bere, ko porabim vse (ali vsaj večino :P), kar že imam doma, da ne kopičim. :) (Natalija)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super, me veseli, da ti je všeč :) Face wash je res super, toplo priporočam :)

      Delete

Thank you for visiting my blog and leaving a comment :) I really appreciate it! :)