Friday, September 11, 2015

Nega obraza z NOÉMIE COSMETICS :)


Pozdravljeni! V preteklem mesecu sem pridno testirala izdelke znamke NOÉMIE COSMETICS in sedaj sem za vas pripravila oceno kar štirih izdelkov za nego obraza! Če še ne poznate znamke NOÉMIE Cosmetics, naj vam jo na kratko predstavim :)

Gre za francosko znamko, ki predstavlja novost na slovenskem tržišču. Vsi izdelki so dermatološko testirani, imajo odlične negovalne lastnosti in vsebujejo do 99% naravnih sestavin. Celoten proces od razvoja preko laboratorijskih raziskav do proizvodnje poteka v Franciji, ki je ena izmed vodilnih držav na področju kozmetične industrije v svetu. Gre za visokokakovostno in inovativno kozmetiko, saj vsebuje patentirano formulo postopnega sproščanja AMS (aktivne sestavine so obdelane po postopku AMS, ki zagotavlja postopno sproščanje s pomočjo mikrokapsul in liposomov - po domače to pomeni, da naravne aktivne sestavine v kremi prodrejo v točno tiste celice v koži, ki to potrebujejo in kjer potrebujejo ter se postopoma sproščajo cel dan). Vsi izdelki iz linije NOÉMIE COSMETICS ne vsebujejo parabenov, alergenov, sintetičnih barvil. Vsi izdelki so proizvedeni v skladu z mednarodno certifikacijsko oznako Bureau Veritas Certification - to je oznaka za svetovno priznan simbol za zavezanost k odličnosti, trajnosti in zanesljivosti.

V test sem prejela štiri izdelke, tako da sem v preteklem mesecu, no malce dlje, uporabljala samo te štiri izdelke za osnovno nego obraza (iz tega izvzemam maske za obraz, ki sem jih uporabljala in niso iz iste linije). Testirala sem Purifying Cleansing Gel oziroma Čistilni gel za obraz, Purifying Toning Lotion ali Nežni čistilni tonik, Gentle Exfoliating Cream ali Nežna piling krema ter Sebo - Corrective Cream oziroma Kremo za uravnavanje sebuma.


Oceno sem razdelila na štiri dele, vsak izdelek bom ocenila posebej. Po več kot mesecu testiranja vam lahko podam malce bolj natančno in iskreno oceno, pričela pa bom kar po vrstnem redu, tako kot sem izdelke tudi uporabljala. Torej najprej Čistilni gel za obraz:)

O izdelku - Temeljito in učinkovito odstranjuje ličila in nečistoče ter uravnava prekomerno izločanje sebuma. Primeren je za kombinirano in mastno kožo v vseh starostnih obdobjih. Vsebuje hidrolat sivke, ki ima pomirjujoč učinek na kožo. Obogaten tudi z izvlečkom papaje ter kompleksom cinkovih in bakrovih mikroelementov, ki so dodani zaradi svojih vlažilnih, hranilnih in antiseptičnih učinkov. 92 % sestavin naravnega izvora.

Embalaža, cena - Embalaža je preprosta plastenka z belim pokrovčkom, na vrhu ima ploščico z luknjico, ki omogoča lažje doziranje izdelka. Vsebuje 250 ml izdelka, po odprtju pa ima rok uporabe še naslednjih 6 mesecev. Cena izdelka je 28,85 evra ali trenutno znižana cena 17,78e.

Uporaba -  Čistilni gel zjutraj in zvečer nanesite na navlaženo kožo in nežno vmasirajte. Nato sperite z vodo. Izpustite občutljive predele okoli oči. V primeru, da izdelek pride v stik z očmi, oči sperite z zadostno količino vode.

SestavineAqua (Water), Decyl Glucoside, Glycerin, Sodium Lauroyl Oat Amino Acids, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Water, Zinc PCA, Copper PCA Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Caprylyl/Capryl Glucoside, Triethanolamine, Parfum (Fragrance), Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride.


Moja izkušnja - Gel je ravno prav tekoč in ravno prav "gelast", da ga je možno lepo stisniti ven iz embalaže, hkrati pa ne steče iz roke. Opaziti je mogoče tudi majhne mehurčke zraka v samem gelu, vendar naj vas to ne moti. Je rahle zelenkaste barve, ki se je na roki skoraj ne opazi. Ima zelo prijeten vonj, nevsiljiv, rahel in se ga med umivanjem ali pa po umivanju na obrazu skoraj ne zazna. Čistilni gel je zelo nežen, lahko se ga uporablja tudi z masažno ploščico (sama imam Ebelin) ali pa z krtačko za čiščenje obraza (Braun 830), sama pa sem ga najpogosteje uporabljala brez dodatnih pripomočkov. V času testiranja sem uporabljala zelo malo makeupa tako, da večinoma nisem imela potrebe po dvojnem čiščenju in mi je gel popolnoma zadostoval, v kolikor pa sem imela tudi kakšno tekočo podlago na obrazu pa sem najprej uporabila čistilno olje, micelarno ali čistilno mleko, nato pa sem obraz umila s čistilnim gelom. Gel je res zelo nežen, se ne peni kaj veliko, ampak se ga da lepo zmešati z vodo in vmasirati v kožo obraza ter vratu. Ker je zelo nežen čistilni gel kože ne izsuši, ne zateguje, ne draži kože, tudi ne daje takega občutka svežine kot recimo AlpStories gel z žajbljem in meto ali pa kak drug čistilec z recimo bolj močnim poudarkom na olju čajevca. Zdi se mi res primeren za vse, ki iščete nežno čistilo in ne nekaj kar bi vam obraz preveč zategovalo, izsušilo povrhnjico ali pa imelo premočan vonj. Morda, če niste navajeni se vam bo zdelo, kot da čistilni gel ne očisti dovolj, ampak ko greste skozi obraz z blazinico vate in tonikom boste videli, da je res dobro očistil obraz. Izdelki z meto in podobnimi sestavinami morda delujejo na kožo bolj osvežilni, hladilni, tega občutka tukaj ni, vendar mi je izdelek všeč ker mi odlično očisti obraz brez, da bi odstranil preveč maščobe in pustil suh občutek. Po uporabi je moja koža mehka, nič mastna in nič preveč suha.




Drugi korak je Nežni čistilni tonik ali pa nežna piling krema, ker pa to uporabljam v povprečju dvakrat na teden, bom kot drugi izdelek po vrsti ocenila kar tonik.

O izdelku - tonik kožo osveži, zoža pore in izboljša njeno teksturo, s čimer pomaga preprečevati kožne nepravilnosti. Vsebuje hidrolat sivke, ki ima pomirjujoče učinek na kožo. Obogaten je z izvlečkom papaje ter kompleksom cinkovih in bakrovih mikroelementov, ki so dodani zaradi svojih vlažilnih, hranilnih in antiseptičnih učinkov. Po uporabi čistilnega tonika je koža očiščena, čvrsta in se ne sveti.  97% sestavin naravnega izvora.

Embalaža, cena - Embalaža je v bistvu enaka kot pri čistilnem gelu, plastenka z belim pokrovčkom. Prav tako kot čistilni gel, ima tudi tonik enak način za doziranje, ploščico zgoraj z majhno luknjico, da vam ne steče preveč tonika na enkrat. Tudi tonika je 250 ml, rok uporabe pa je prav tako predviden na 6 mesecev po odprtju. Redna cena izdelka je 23,46 evra, trenutno znižana pa 14,90 evra.

Uporaba - Tonik nanesite z vatirano blazinico zjutraj in zvečer na kožo obraza in vratu. Postopek ponavljajte dokler vatna blazinica po uporabi ni čista. Izdelka ne izpirajte. Izogibajte se predelu okoli oči.

SestavineAqua (Water), Glycerin, Alcohol Denat, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Water, Zinc PCA, Copper PCA, Parfum (Fragrance), Imidazolidinyl Urea, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride.


Moja izkušnja - Tonik je brezbarven in ima rahel vonj, vendar nežen. Sama ga redno uporabljam tako zjutraj kot večer, navadno takoj po čiščenju obraza z gelom ali pa kot tretji korak, takoj po uporabi piling kreme. Tonik je nežen, popolnoma nevsiljiv in obraz pušča svež. Pomaga očistiti še zadnje ostanke nečistoč, v kolikor ste morda še kaj izpustili. Obraza ne zateguje, ne izsuši kože, ne pušča filma na koži ampak res lepo zaokroži čiščenje obraza, obraz še dodatno neguje in navlaži. Po nanosu tonika navadno malce počakam, par minut, da se lepo vpije, nato pa nanesem kremo. Ker sem zadnje leto ali malce več res nora na tonike, sem jih kar redno uporabljala in je uporaba tonika po čiščenju kože postala moja redna rutina. Glede na prej in sedaj moram reči, da se po dolgotrajni redni uporabi tonika precej pozna, da je koža bolj očiščena in tudi veliko bolj navlažena. Pri tem toniku sem opazila, da mi kožo res lepo pripravi na nadaljnjo nego pri tem pa ne pušča nobenega filma na koži ampak jo samo dodatno navlaži. Same pore se mi niso zdele kaj veliko manjše, sem pa prepričana, da mi je redna uporaba tonika pomagala preprečevati še dodatnejši pojav mozoljčkov, predvsem po licih. Tonik je dovolj nežen, da bi bil lahko primeren teko za masten, mešan do normalen tip kože, za suho kožo pa nisem prepričana, če bi bil dovolj. Všeč mi je tudi, da mojo kožo po čiščenju lepo pomiri, nikoli nisem rdeča po kombinaciji gela ter tonika, nimam neprijetnega občutka zategovanja ali pa občutka ne dovolj umitega obraza, po možnosti kakšnega mastnega filma.



Tretji izdelek, ki sem ga v uporabljala nekje dvakrat do trikrat na teden pa je Nežna piling krema.

O izdelku - Nežna piling krema je primerna za vse tipe kože, ne glede na starost.  Obogatena je z mikrozrnci kokosove lupine, ki kožo nežno in temeljito očistijo. Edinstven učinek luščenja učinkovito odstranjuje odmrle celice kože. Dodan izvleček sadne kisline papaje kožo vlaži, kar ji zagotavlja zdrav in gladek videz. Po uporabi se pore zmanjšajo, koža pa je očiščena in pripravljena na nanos kreme. Vsebuje 99% sestavin naravnega izvora.

Embalaža, cena - Izdelek je najprej zapakiran v belo škatlico, nato pa v prav tako belo plastično tubo, s pokrovčkom na navoj. Izdelek se enostavno stisne ven.  Vsebuje 60 ml izdelka in ker se ga ne uporablja več kot nekje dvakrat na teden, tudi dolgo zdrži. Po odprtju je rok uporabe še 6 mesecev. Cena izdelka je 26,23 evra, oziroma trenutno znižana 18,73.

Uporaba - Kremo spenite na rokah in jo z nežnimi krožnimi gibi vmasirajte na kožo obraza ( s poudarkom na osrednjih območjih - čelo, nos brada), vratu in dekolteja. Nato temeljito sperite s toplo vodo in nanesite kremo po izbiri. Glede na tip kože se priporoča različno število uporab na teden - za mastno do mešano kožo dvakrat ali trikrat tedensko, normalna koža enkrat ali dvakrat tedensko, suha koža vsaka dva tedna.

SestavineAqua (Water), Kaolin, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Cocos Nucifera (Coconut) Shell Powder, Stearic Acid, Palmitic Acid, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Cetearyl  Glucoside, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Xanthan Gum, Parfum (Fragrance), Triethanolamine, Imidazolidinyl Urea, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride.


Moja izkušnja - Piling je bele barve, z majhnimi črnimi pikicami - to so mikrozrnca kokosove lupine in so v bistvu tisti del izdelka, ki poskrbi za piling. Ostalo je bela krema, tipična gosta kremasta tekstura z rahlim zeliščnim vonjem, vsaj meni tako diši. Izdelek je gost, vendar se lepo nanese na obraz, sama si ga stisnem debelo kapljo na prste in kar direktno nanesem na obraz. Vmasiram, zmasiram obraz in nato sperem. Izdelek se lepo spere, ni težav s tem, kožo ne pusti limasto ali karkoli podobnega, mastno... ampak lepo mehko, navlaženo. Osebno mi je piling zelo všeč, nekako je skoraj moj najljubši izdelek izmed štirih, ker je nežen, delci kokosove lupine so ravno prav veliki in gosti, da piling ni prenežen ali pregrob. V primerjavi z Balea kremnim pilingom, ki sem ga imela pred leti in se mislim da, še vedno prodaja,  je veliko bolj nežen, hranilen in kožo pusti bolj mehko, bolj negovano. V veliki večini sem piling uporabljala dvakrat na teden, zvečer po temeljitem čiščenju z gelom, nato pa sem nego zaključila s tonikom in kremo. Morda komu ta piling ne bo dovolj grob, vendar se mi zdi, da moja koža lepše reagira na tega kot je recimo na druge, ki so imeli večje delce v sebi ali pa bolj goste. Navajena sem, da so pilingi vedno malce citrusni oziroma imajo v sebi neko sestavino, ki da obrazu občutek svežine, podobno kot recimo pri čistilnih gelih. Nekako so vsi izdelki za nego mastne in problematične kože citrusni, sveži, rahlo hladilni. Tega tukaj ni, pri nobenem izmed testiranih izdelkov in priznam, da mi je kar malo čudno, sem se morala navaditi, ker so res vsi izdelki zelo nežni in nevsiljivi, pa tudi ni nobenega občutka zategovanja ali pa kot da bi odstranila popolnoma vso maščobo iz obraza. Upam, da je opis dovolj natančen, da si lahko predstavljate :P Drugače pa se mi krema zdi res dovolj univerzalna za vse tipe kože, tako kot tudi trdijo pri znamki. Sploh za suho kožo bi znala biti dobra, ker je res kremasta in nežna in naredi res mehko kožo!





Zadnji izdelek, ki sem ga poskusila in četrti korak moje nege je bila Krema za uravnavanje sebuma!

O izdelku - Krema za uravnavanje sebuma ima nemastno, svežo in lahko teksturo. Pomaga pri odpravljanju ogrcev in mozoljev, preprečuje njihov ponovni nastanek. Edinstvena formula s sredstvom za uravnavanje loja in vitaminom C omejuje razmnoževanje bakterij, ki povzročajo vnetja in mozolje. Uporaba kreme ublaži rdečico, umiri razdraženost in skrči pore. Vsebuje 95% sestavin naravnega izvora.

Embalaža, cena - Embalaža je podobna kot pri kremnem pilingu, plastična tubica, ki vsebuje 60 ml izdelka.  Tudi tukaj je rok uporabe po odprju 6 mesecev. Cena izdelka je 32,54 evra oziroma trenutno znižana 23,87. Glede na teksturo kreme bi lahko bila tudi na pumpico, vendar je tudi tubica čisto dovolj higienična.

Uporaba - Nanesite zjutraj in zvečer na popolnoma očiščen obraz. Po tem, ko se koža umiri, se izločanje sebuma ustali in se koža očisti mozoljev se priporoča, da se kremo prične uporabljati le nekajkrat na teden, nič več dvakrat na dan ter potem le nekajkrat na mesec, skupaj z ustrezno vlažilno kremo.

SestavineAqua (Water), Glycerin, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Isopropyl Palmitate, Caprylic/Capric Triglyceride, Xanthan Gum, Dimethicone, Propanediol, Retinyl Palmitate, Ascorbyl Methylsilanol Pectinate, Cichorium Intybus (Chicory) Root Extract, Hydrolyzed Algin, Maris Aqua (Sea Water), Chlorella Vulgaris Extract, Iris Florentina Root Extract, Zinc Sulfate, Cetearyl Glucoside, Methylpropanediol, Alcohol, Ethylhexylglycerin, Parfum (Fragrance), Disodium EDTA, Phenoxyethanol.


Moja izkušnja - Tekstura kreme je res super za vse z mastnim tipom kože, je lahka, malce bolj tekoča, spominja me na teksturo losjona.  Sama sem ponavadi porabila eno debelo kapljo za vrat in obraz ter kremo vmasirala. Krema se hitro vpija, ne pušča nobenega mastnega filma na obrazu, v bistvu ko se res popolnoma vpije je občutek na koži mehak ampak suh. V smislu kot bi dala povrhu matirajoči puder, res se sploh ne čuti, da bi imela kremo na obrazu.  Osebno najdem kremo popolnoma dovolj hranilno in vlažilno in med uporabo nisem čutila potrebe po dodatnejši negi. Kot že omenjeno sem jo uporabljala po navodilih, tako zjutraj kot zvečer. Sama načeloma zjutraj ne dajem na obraz kreme, sploh če nameravam dati na obraz puder, tako, da ponavadi uporabim samo tonik, primer in puder, v tem primeru pa sem kremo testirala kot podlago za L'Occitanovo CC kremo in kombinacija obeh se je super obnesla. Prav tako v kombinaciji z Bourjois Healthy Mix serum podlago. Krema je bele barve, vendar je ob nanosu popolnoma transparentna. Pred pričetkom testiranja sem bila opozorjena, da je možno, da bom po nekje sedmih do štirinajstih dnevih morda videla poslabšanje kože, to pa naj bi bila posledica čiščenja podkožja.  No to se je tudi zgodilo, nekje po malce več kot sedmih dnevih je sledil naval mozoljčkov. Mozoljčki so bili sicer manjši, manj vidni, ni bilo večjih bolečih aken. Po nekje treh tednih testiranja se je izbruh pričel umirjati in za kak teden se je moja koža precej izboljšala, čeprav so bili mozoljčki še vedno vidni predvsem po predelu čeljusti in pregibu z vratom ter z obeh strani vratu. Potem pa je sledila še menstruacija in se je stanje spet poslabšalo, tako da trenutno imam spet poln obraz manjših mozoljčkov, tudi po čelu, licih. Prvi izbruh sem nekako pričakovala, ker sem bila že opozorjena, da je možno da se zgodi poleg tega sem bila ravno na morju in sem bila veliko na soncu, v vodi, uporabljala sončno kremo (Garnier mi očitno povzroča mozoljčke, ker sem opazila porast le teh že na začetku poletja in edina stvar, ki sem jo takrat spremenila v negi obraza je bila ravno ta krema), tako da za prvi val sklepam, da je šlo za kombinacijo vseh teh faktorjev. Zdaj za drugi val, kot že omenjeno ženski dnevi, to sem se že navadila, da je vsak mesec tako in da z nobeno kremo ne morem ustaviti hormonov. Pri Noemie so mi svetovali, naj še uporabljam kremo in pustim koži, da se navadi na izdelek, ter da so tudi druge njihove stranke, predvsem mlajše opažale, da traja dlje, da se koža navadi in umiri, kot recimo starejše. Sama se borim z mozolji že celo življenje (dramatično ampak res, od začetka najstniških let), tako da vem, da ni čudežnega recepta. Kar se tiče rdečice je je veliko manj, ten kože se mi je poenotil in je nasploh bolj svež. Glede nastajanja novih mozoljčkov ter ožanja por, pa kot sem že zapisala, zaenkrat še ni bilo večjega napredka, oziroma ko je že bil so mi hormoni spet porušili izboljšanje. Moram pa še omeniti, da sem opazila, da mi krema da super "finish", res sem v obraz čisto mat, nič se ne svetim, tudi občutek kože je mehek, šele nekje po kaki uri ali dveh čutim, da se na obrazu spet nabira plast maščobe, ampak izgledam pa še vedno čisto mat. Tudi na sploh se malce manj mastim kot sem se prej, tako da izločanje sebuma se je malce umirilo, nisem takoj po nanosu pudra recimo že čisto svetleča. To mi je zelo všeč, ampak to sem opazila šele proti koncu testiranja, na začetku to še ni bilo tako opazno, pa tudi ravno takrat je bil vroč avgust, ko sem pričela z testiranjem.





Če povzamem - prvi trije izdelki, izdelki za čiščenje obraza so precej nežni in bi lahko ustrezali več tipom kože, poleg kremnega pilinga, ki je že tako namenjen vsem tipom kože. Morda vam bo zanimivo poskusiti kaj izmed njih. :) Glede kreme pa je res namenjena le tistim z mastno kožo in nepravilnostmi, kot so mozolji in ogrci, prekomerno izločanje sebuma. Če jo boste poskusili mi sporočite vaše mnenje, me zanima, kako se bo obnesla na vas! 
Upam, da vam je bila ocena v pomoč :) Hvala za pozornost!

Love, UniqaPoly

12 comments:

  1. Glede na to, da so vsi izdelki namenjeni bolj mastni koži, bi bila zame samo piling krema :). Ko sem brala, da so not delci kokosa, sem se že veselila, da bo mogoče dišala po kokosu, pa ne bo nič iz tega :). Se pa super bere. Slploh to, da je tako kremasta. Super ocena :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) Ja piling krema se mi res zdi najbolj vsestranska, za vse primerna. Škoda res, da ne diši po kokosu, ampak bi potem vonj morali nekako umetno dodati in potem sestavine ne bi bile več tako dobre... predvidevam. Če boš poskusila poročaj kako ti je :)

      Delete
  2. Zanimivi izdelki, vsi me zanimajo ;) Bo treba malo prečekirat tole znamko, se mi sliši za preizkusit ;) Sploh piling krema s tistimi delci kokosa ampak brez kokosovega vonja ;)
    Xoxo, Nyx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja priporočam, piling krema je res dobra, ker je res najbolj univerzalna, pa dober piling tako ali tako vsi rabimo :)

      Delete
  3. Meni na žalost nobeden izmed štirih izdelkov ne bi ustrezal, ampak sem se mogla oglasit, da pohvalim oceno. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja tale nega je res prav za mastno do mešano kožo z mozoljčki :) Morda bi ti ustrezala piling krema, v kolikor imaš rada take izdelke, če pa redno uporabljaš krtačko za obraz potem je bolje, da ne uporabljaš poleg še dodatnih pilingov. Pa hvalaaaa, mi veliko pomeni vsaka pohvala :D

      Delete
    2. Gejba zakaj ti pa ne bi ustrezala?

      Delete
    3. UniqaPoly Hejla, a mogoče še uporabljaš to kozmetiko, kako si zadovoljna z njo? Se ti je mogoče pojavilo več mozoljev na začetku ampak ti je potem naprej ustrezala?
      Hvala :)

      Delete
    4. Ne uporabljam več, ker sem že porabila izdelke, malce kreme je še ostalo. Tako kot piše v objavi - sem imela takrat ful težav z mozolji. Ni nujno da bo enako reagirala tudi vaša koža. Če bi ponovno kupila bi zagotovo vzela najmanj piling kremo ter tonik, sta odlična. Samo imam zalog do konca sveta :P

      Delete
    5. Hvala za odgovor. Sama razmišljam, da bi si za začetek kupila čistilni gel in kremo za sebum, ker imam tudi jaz že veliko let aknasto kožo. Misliš, da je to dobra izbira ali bi bilo bolje vzeti kaj drugega?. Mi pa svetuješ to kozmetiko ali raje katero drugo?

      Mi lahko prosim predlagaš še puder, ki bi ustrezal moji koži (aknasta, rdeči madeže, mešana do mastna z večkrat suho povrhnjico sploh pozimi), imam pa vijola modre žile, če to kaj pomaga pri svetovanju? :)

      Delete
    6. Čistilni gel je super, ker je dovolj nežen (tudi za vašo kožo glede na to kar ste opisala). Niste pa opisala vsega, tako da vam na tak način ne morem dejansko svetovati. Ne pozabiti, da moj nasvet ni nekaj kar bo lahko ustrezal tudi vam, ker nimava istega tipa kože. Če ste prebrala zgoraj - po tem ko se krema vpije, je občutek kože suh, kar je super za nekoga z mastno kožo, ne pa za nekoga, ki ima očitno izsušeno povrhnjico ali pa še kak drug znak dehidracije. Poskusite morda kak tester, če ga boste lahko dobila, preden kupite kremo, za katero ne veste, ali vam bo ustrezala. Drugače je pa kozmetik za boj proti mozoljem milijon. Glede na to da mozolje še vedno imam, nisem pravi naslov za svetovanje kaj kupite in kaj ne, ker očitno še nisem našla nekaj kar bi meni ustrezalo. Enostavno boste mogla sprobat milijon zadevic, dokler pač ne najdete nekaj kar bo vam najbolje ustrezalo, pa še takrat ne morete pričakovat čudeža, če ne veste kaj vam povzroča akne. Če so te predvsem hormonskega izvora, vam nobena krema ne more kaj veliko pomagati. Če bi pa raje uporabljali nočno kremo sem pa pred leti uporabljlala Vichy Normaderm Nuit, odlična zadeva, ki je dejansko pomagala, jo imam v mislih ponovno kupit, če se bo v kopalnici sprostil kak kotiček za novo kremo. ;)

      Pudrov sem poskusila milijon, dobesedno. Meni so super Bourjois nasplošno, predvsem Flower Perfection(je šel iz prodaje), 123 Foundation (puder, ne CC krema - imata podobno ime), L'Oreal Infallible 24-h Matte (ga ne prodajajo v SLO). Tudi tukaj vam težko svetujem, ker niste navedla, kakšen videz želite, odtenek, prekrivnost, finiš, ... samo zato ker imate akne še ne pomeni, da želite popolnoma mat videz, kot recimo jaz ;)Če imate suho povrhnico boste sploh rabila več vlažilne nege ter puder, ki se vam ne bo vsedel na kožo in poudaril suhe predele. Upam, da vam kaj prav pride nasvet ;)

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Thank you for visiting my blog and leaving a comment :) I really appreciate it! :)