Monday, May 26, 2014

Ocena: Somatoline Cosmetics - Intenzivni nočni tretma za vitkejšo postavo


Živjo! Danes objavljam v slovenščini, saj gre za oceno izdelka, ki sem ga prejela v test od spletne trgovine Click2chic . Somatoline Cosmetics se že nekaj časa najde tudi na slovenskih trgovskih policah, vendar pred tem še nisem poskusila nobenega njihovega izdelka. Ker sem že prej sodelovala s Click2chic kot njihova "chic ambasadorka", so me kontaktirali če bi želela poskusiti tole kremico, gre pa za nočni tretma za vitkejšo postavo.

Izdelek naj bi bil na osnovi ultra-aktivnih kompleksov morske soli in gline katera naj bi izrabljala posebno vpojnost kože v nočnih urah in tako delovala v boju proti nakopičenim maščobam ter pospešuje odvajanje odvečne tekočine. T.i. BioUltraslim - complex naj bi zmanjševal lokalizirane maščobne obloge, spodbujal odvajanje odvečne tekočine ter gladil in vlažil kožo.  Prav tako obljublja, da že po dveh tednih opazite do 33% vitkejšo postavo, ob tem pa je le potreben reden večerni nanos in nežna masaža.



 In še sestavine:

Sama sem preizkusila že veliko podobnih izdelkov, predvsem pa masažna olja za pomoč pri odstranjevanju celulita. Glede na podatke in slike po internetu sem si ocenila, da se moj celulit giba nekje med zadnjima dvema fazama, torej med tretjo in četrto - med skleroznim celulitom, ki se prepozna na maščobnih vozličkih, ki so že močno povečani - in med četrto fazo, kjer so maščobni vozlički boleči na dotik, pogost je pojav hematoma. Imela sem že kar nekaj raznih kremic in masažnih tretmajev različnih znamk, v upanju da bi morda vsaj kak procent izboljšalo izgled mojih stegen, vendar je bilo po navadi tako da se ni nikjer poznalo nič. Razen pač instant občutek da je koža gladka in napeta, takoj po tem ko se je krema vpila v kožo. Naslednji dan ali jutro je bilo že vse isto kot da se ne bi nikoli namazala niti enkrat. No nekaj podobnega se je zgodilo tudi s tem čudežnim izdelkom, ki obljublja vidne rezultate že po dveh tednih, oziroma kot je navedeno na škatli, že kar po 10 dneh. 



Sam izdelek je pakiran v ogromno plastično posodo, ki vsebuje 450 ml izdelka, kar se mi zdi kar precej in vam bo trajalo veliko dlje kot kak mesec ali 10 dni. To je precej pohvalno, saj večina drugih znamk te izdelke pakira po 200 ml, navodila pa so taka, da naj bi se z izdelkom namazali zjutraj in večer. Potemtakem greste skozi eno tubico kreme zelo hitro, nekje v dveh tednih se  že bližate koncu. Sama tega nočnega tretmaja gotovo nebi kupila, saj je cena kar precej visoka, malo manj kot 50 evrov. Sploh če v bistvu še niti ne veš ali bo kaj delovalo ali ne. Izdelek je svetlo zelenkaste barve, s precej močnim vonjem, ki ga ne znam opisati. Kolegica mi je rekla, da je imela tole kremico in da ji je blazno smrdela. Meni ni toliko smrdeče, ampak me moti ker je res močan vonj in moram potem nujno prezračiti sobo. Sama sem izdelek uporabljala en mesec pa mogoče še malo, vsak večer pred spanjem sem se namazala in res narahlo zmasirala. Ne takoj po tuširanju ampak tik pred spanjem, tako da sem potem počakala še par minut da se je vse lepo vpilo. Načeloma se vpije hitro, vmes ko masirate drugo nogo se prva že posuši. Nanašala sem predvsem na stegna in pa malo tudi do višine bokov in po zadnjici. Izdelka si nisem mazala zjutraj, ampak samo zvečer, nisem ga kombinirala z drugimi izdelki proti celulitu ali kakšnimi shujševalnimi dietami in podobnim.






Dejanski učinek na meni - hmmm ...ga ni bilo. Žal meni tale izdelek ni naredil ničesar. Vsaj ne na dolgi rok. Že opozorilo v navodilih napove ščemeči občutek ob nanosu, vendar sem ga sama čutila le redko. Z izdelkom res nisem skoparila, ker sem ga kar porabila skoraj malo več kot polovico, nekje še kakšna tretjina ga je ostala po enem mesecu. Tudi kolegica, ki je izdelek že imela pred mano me je opozorila, na ščemeči občutek ob nanosu, navodila izdelka pa trdijo da je to normalno, in da ne gre za alergijsko reakcijo. Sama sem ščemečega občutka navajena, saj so tudi druge kreme ki sem jih uporabljala imele podoben efekt, ki pa izgine zelo kmalu, najkasneje nekje pol urce po nanosu.  Mene je bolj kot pekoči občutek motil ščemeči občutek, srbečica. Jooj, ko me je pričelo srbeti po stegnih je bilo kar mučno, ker sem se morala res zadrževati da se nisem preveč spraskala. Tudi ta je dokaj hitro ponehala. Pekoči občutek, ki naj bi vam dal vedeti, da izdelek deluje sem občutila res le ene parkrat pa še to le na določenih delih stegen. Pekoč občutek spremlja tudi rahla rdeča obarvanost kože, ki tudi izgine nekje po parih minutah, na delih kože pa po slabi uri. Žal pa vsa ta vizualna aktivnost na koži in vsi ti indikatorji da naj bi izdelek deloval niso prinesli nič drugega. Krema ima bolj tekočo teksturo, kot kak losjon, ni tako gosta kot kakšne druge kreme. Občutek je tak bolj moknat, kar potem pripomore, da imate občutek, da je vaša koža mehka in gladka, ko se izdelek vpije. Po 10 dneh nisem opazila niti najmanjše razlike ne na izgledu, ne na mehkobi kože, elastičnosti kože. Po enem mesecu se mi je šele zazdelo da bi tole pa mogoče bilo vsaj malo dobro, ker sem opazila razliko predvsem v stanju kože, bolj je čvrsta, vendar je celulit še vedno enak in tam kjer je bil, obseg stegen se ni spremenil. Tudi sprememba ki sem jo opazila, bi lahko bila bolj posledica redne masaže kože vsak večer, kot pa izdelka. Morda bi v kombinaciji z redno intenzivno vadbo, ki cilja na stegenske mišice, primernim prehranskim načrtom, zadostno količino spanja in morda še kakšnim drugim izdelkom hkrati prišlo do bolj očitnih rezultatov po enem mesecu, vendar sem namenoma vse to ignorirala, ker sem želela videti kaj dejansko zmore izdelek sam, saj sem testirala izdelek in ne še celoten kompleks vseh drugih dejavnikov, ki pripomorejo k t.i. zdravemu telesu in priljubljeni vitki postavi. 

Izdelek je vredno poskusiti, v kolikor se že poznate, poznate svoje telo in veste ali vam morda katera izmed sestavin izdelka lahko pomaga. Priporočam potem tudi vse ostale dejavnike "suhih in lepih",  da boste prišli do željenih ciljev, odsvetujem pa samo zanašanje na izdelek, ker boste najverjetneje razočarani. Sama nisem imela nobenih pričakovanj od izdelka, ker sem jih res preizkusila že veliko in vem kako to gre... tako da nisem razočarana, ampak ravno nasprotno - sem vesela, da sem dobila možnost da poskusim izdelek, ki si ga sama ne bi privoščila in da sem imela možnost da vidim, da vsaj v tem primeru nič ne zamujam. :)

Pa še enkrat najlepša hvala Click2chic, ker so mi omogočili testiranje tega izdelka ;)

Če imate boljše izkušnje s tem ali kakšnim podobnim izdelkom, pa se seveda priporočam za informacije :)

Love, UniqaPoly

2 comments:

  1. Sama še tega nisem preiskusila, je pa kolegica več kot navdušena nad njim in je mislim, da že na 2 ali 3 tubi, ker je baje opazila izredno izboljšanje. Je pa res, da poleg tega še dokaj redno telovadi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm mogoče ima kak drug izdelek, jih je cela linija, tale nočni tretma pride samo takole pakiran... da jaz vem. Meni izdelek ni nič posebej naredil, nič bolje kot vsi drugi, tudi moj dragi ni opazil nobene razlike med prej in potem. Tudi kolegica ki je testirala izdelek veliko pred mano ni opazila nobene razlike na sebi. Po moje če hočeš rečt da ti je neka krema pomagala moraš it najprej čez "pomagaj si sam in bog ti bo pomagal" in potem pripisuješ večino učinka ravno kremi in s tem opravičuješ naslednji nepotreben nakup... Morda pa enim res samo krema pomaga ;)

      Delete

Thank you for visiting my blog and leaving a comment :) I really appreciate it! :)