Sunday, November 22, 2015

Praznične priprave z L'OCCITANE - predstavitev novih kolekcij ter kup idej za darila ;)



Vir slike: http://si.loccitane.com/


Pozdravljeni! Danes je pred vami malce drugačna objava, ki bo združevala kar nekaj različnih informacij! Govorila bom o novostih pri L'Occitane, ki so nastali v sodelovanju z slavnim Pierre Herme-jem, o dogodku za blogerke, ki so ga za nas pripravili L'Occitane Slovenija ter Nika Veger (Beautyfullblog). Nekaj besed pa bom namenila tudi kratkim ocenam, prvim vtisom o izdelkih iz omenjenih novih kolekcij. :)


V torek, 17.11. se je ob večernih urah v prodajalni L'Occitane Slovenija odvijala prava mini blogerska zabava. Seveda smo dogodek pričele že pred dogodkom - z obvezno pijačo in druženjem na kavi ali čaju v bližnjem lokalu.;) Temu je sledil premik v samo trgovino, kjer so nas najprej lepo pozdravile organizatorke ter penina. Nato je napočil čas za predstavitev izdelkov novih kolekcij in sicer Jasmin - Immortelle Neroli, Pamplemousse Rhubarbe ter Miel Mandarine.

Gurmanska praznična pripoved nas popelje med mojstrovine slaščičarja Pierre Herme-ja, ki je na povabilo ustanovitelja L'Occitane in dobrega prijatelja, Olivierja Baussana za L'OCCITANE ustvaril tri kolekcije dišav. Rezultat sodelovanja so čudovite kombinacije, ki bodo navdušile vse ljubitelje L'Occitane izdelkov, kot tudi tiste, ki bodo to šele postali. Za elegantne embalaže pa je poskrbel Olivier Baussan.

Kolekcija Jasmin - Immortelle Neroli je nekako najbolj klasična izmed treh, združuje pa kombinacijo jasmina, immortelle/suhocvetnice in nerolija. Gre za zanimivo kombinacijo, ki je hkrati lahkotna in čutna, nežna in razkošna. Tudi če morda niste najbolj ljubitelji vonja jasmina, vam priporočam, da izdelke vsaj poduhate, saj so v tej kombinaciji res popolnoma spajajo in jasmin ni tako močno izrazit, kot je pri Jasmin & Bergamote kolekciji. Vonj kolekcije je res svež, lahkoten in cvetličen, morda bolj primeren celo za pomladne dni, pa vendar dovolj topel tudi za zimske. Kolekcija vsebuje Jasmin - Immortelle Neroli EdT 75 ml, Balzam za ustnice 12 ml, Gel za prhanje 250 ml ter potovalno verzijo 50 ml, Kremo za roke 30 ml, Lesketajoči puder za telo 20g, Mleko za telo 250 ml ter Parfumsko milo 50g. Na voljo so tudi že vnaprej pripravljeni darilni paketi s kombinacijo izdelkov kolekcije Jasmin - Immortelle Neroli in sicer Promocijski komplet s tremi izdelki - toaletno vodico, gelom za prhanje, kremo za roke ter okroglo darilno škatlo, Promocijski komplet s tremi izdelki za nego telesa - gelom za prhanje, mlekom za telo ter kremo za roke. Na voljo pa je tudi Trio Jasmin - Immortelle Neroli, kompletek v božični kovinski škatlici, ki vsebuje balzama za ustnice, kremo za roke ter parfumsko milo. Ta zadnji paketek mi je enostavno prelep, nora sem na kovinske škatlice in bi z veseljem prejela ali podarila kakšno tako. ;) Da ne omenjam, da take škatlice vedno shranim ter porabim za shranjevanje kozmetike in podobnega tudi vnaprej. :)

Vir slike: http://si.loccitane.com/

Vir slike: http://si.loccitane.com/

Vir slike: http://si.loccitane.com/
Ter še nekaj slik iz samega dogodka. Žal je bila svetloba malce bolj rumena, zato so vse slike precej bolj rumene kot sem vajena, moj fotoaparat pa mi ni ravno najbolj v pomoč kadar je svetloba takšna. Malo za vpogled na tole popolno predstavitev novih izdelkov, drugače pa boste podobno postavitev zagotovo zasledili tudi v ostalih L'Occitane trgovinah.




Druga kolekcija predstavlja Pamplemousse Rhubarbe, kombinacijo arome rabarbare, nageljnovih žbic in muškatnega oreščka s temperamentno dišavo grenivke. Gre za mehko, svežo, subtilno kombinacijo, ki spominja na Korziko - Otok lepote, ki ga ustvarjalec Pierre vsako leto obišče skupaj s prijateljem Olivierjem Baussanom. Kolekcijo sestavlja Pamplemousse - Rhubarbe EdT 75 ml, Balzam za ustnice 12 ml, Gel za prhanje 250 ml ter potovalna velikost 50 ml, Krema za roke 30 ml, Mleko za telo 250 ml ter Parfumsko milo 50 g. Za vas pa so pripravili tudi že dve darilni kombinaciji in sicer Promocijski komplet, ki vsebuje gel za prhanje, mleko za telo, kremo za roke in parfumsko milo, vse skupaj pa je lično zapakirano v okroglo darilno škatlo. Na voljo je tudi Trio Pamplemousse Rhubarbe, ki vsebuje kremo za roke, balzam za ustnice ter parfumsko milo.

Vir slike: http://si.loccitane.com/

Vir slike: http://si.loccitane.com/

Seveda pa to še ni vse! Na voljo je še ena dišeča kombinacija in sicer Miel Mandarine. Na voljo sta Balzam za ustnice 12 ml ter Krema za roke 30 ml. Priznam, da sem se zaljubila v balzam za ustnice in ga odkar sem ga prejela ves čas uporabljam! Še moj ljubi NUXE balzam sem odrinila na stran! 
Vir slike: http://si.loccitane.com/

Vir slike: http://si.loccitane.com/




Predstavitvi izdelkov je sledila še ena mini delavnica, kjer smo se naučile pravilnega zavijanja daril - po francosko. :) Po korakih in natančno smo spoznavale kako zaviti različne embalaže - kvadratne, okrogle, ovalne, kako narediti lepo mašnico na vrhu, mini trike kako si olajšati zavijanje daril. Priznam, da mi je darilo zavito v papir vedno najbolj všeč, sploh, če ga zavije nekdo, ki res obvlada, pa vendar se v primeru L'Occitane ne morem upreti njihovim darilnim škatlam. Ker so čudovite! Za božič sem pred parimi leti prejela tako darilno škatlo, ki je vsebovala Fleurs Merveilleuses kolekcijo in jo imam še vedno! V njej hranim moje šminke! :) Čeprav je sčasoma škatla postala malce premajhna za vse, sem jo še vedno obdržala in mi odlično služi!


Blogerka Simona (Beauty of a Lemon) pri zavijanju! :)
L'Occitane pa nas je tudi razvajal z dobrotami - makroni! Ste jih že poskusile? Ste jih morda že kdaj spekle? Sama sem jih tokrat prvič poskusila in bili so odlični! Na voljo so bili v treh kombinacijah in čudovitih barvah, Sivka - Muškat, Jasmin - Limona ter Mandarina - Med. Odlični res! Me prav mika, da bi se jih te praznike lotila tudi sama! Poleg tega so postregli še z sadnimi smoothiji in sicer kombinacije Jasmin - Pomaranča, Pamplemousse - Rhubarbe ter Mandarine - Miel. Res super pika na i! Dobrote, ki so se ujemale z samimi izdelki, so nas vse navdušile! Med samim sladkanjem in ogledovanjem nove kolekcije pa smo tudi poklepetale, potestirale in se nadišavile! Skratka, 100% uživale!



Pogled na dve polni mizi samih dobrot!
Med brskanjem po trgovini in ogledovanju najnovejših izdelkov, sem opazila kar nekaj zanimivosti, ki so se mi zdele idealne za božična darila! Z veseljem bi jih podarila pa tudi z veseljem prejela! Eden izmed takšnih darilnih kompletov je tale kompletek v lični škatlici, ki ga sestavljata Čistilni gel za roke za dobrodošlico ter Losjon za roke za dobrodošlico, ter ujemajoči podstavek - Komplet za dobrodošlico!  Sploh ne vem zakaj sem se tako zaljubila v ta kompletek, vendar sem ga opazovala že oktobra, ko sem kupila darilo za fantovo mamo in mi je super lepo! Rustično, praktično, uporabno, razkošno razvajanje za vsak dan!



Ker se načeloma gibam bolj h klasični kozmetiki kot ostalim darilom, sploh kadar se nahajam v L'Occitane trgovini, sem bila tokrat malce bolj pozorna še na dodatke za dom! Najbolj so me pritegnile dišeče svečke, v tem primeru - Dišavna sveča Beli cvetovi! Pa tale pokrov, da se sveča ne razdiši! A ni lepo?


Med vonji za dom sem zasledila tudi tole, še ena novost! Rameaux D'Hiver Home Perfume ali Parfum za dom Zimski gozd! 


Nisem mogla mimo tega, brez da bi slikala! Tale adventni koledar nas je vse navdušil, od momenta ko smo ga zagledale na spletu! Žal ni na voljo pri nas, morda pa ga boste našli v Italiji ali Avstriji. 

Še nekaj darilnih idej! Kot sem že omenila zgoraj sem nora na kovinske posodice, sploh če so lepo poslikane! Tale postavitev me je takoj pritegnila in bi z veseljem imela že samo škatlico, tudi brez vsebine! 




In pa seveda ne morem mimo darilnih škatel! Ker so res trpežne, eno imam doma že leta  in v njej shranjujem kolekcijo šmink - več kot 50 šmink pa očitno ne gre tja notri, ker je kmalu postala premajhna. Kjlub temu jo še vedno hranim in se sploh ne bi branila še kakšne! V bistvu sem ravno med dogodkom razmišljala, da bi si kupila kakšno samo zase, tako za shranjevanje kozmetike. :P Tale modrikasto zelena mi je bila najbolj všeč!


Ter še tretji del objave - kratki prvi vtisi o prejetih izdelkih! Prejela sem tri izdelke za nego telesa - mleko za telo, kremo za roke ter balzam za ustnice, iz vsake kolekcije nekaj! Seveda nisem zdržala do doma in sem že med potjo poskusila balzam za ustnice! Od prve uporabe naprej sem se zaljubila v tale balzam, pa v kremo za roke tudi! Ta dva izdelka sta me malce obsedla! Prepričana sem bila da bom bolj navdušena nad mlekom za telo, saj sem jih nekaj že imela od L'Occitane in sem bila z vsemi zelo zadovoljna. Tudi tale je super, lepo diši in mi deluje zelo ženstven, tako da ga bom z veseljem uporabljala. Kljub temu zadnje dni najraje posežem po kremi za roke ter balzamu ustnice in sta že postala moja stalna spremljevalca v torbici!



Losjon za telo Jasmin - Immortelle Neroli je pakiran v tršo plastično embalažo z zlatim pokrovčkom, na katerega potisnete s prstom nazaj, da odprete režo za doziranje izdelka. Doziranje je enostavno in higienično, samo stisnete embalažo nekje na sredini in iztisnete kolikor izdelka pričakujete, da boste potrebovali. Vsebuje 250 ml izdelka, ki ima po odprtju rok trajanja še 12 mesecev. Sicer se mi dozdeva, da z rokom uporabe ne bom imela težav, ker bom izdelek zagotovo porabila prej! Cena izdelka je 23,40, če ga kupite posamezno, lahko pa ga najdete tudi v darilnih kombinacijah promocijskih paketov. Vlažilno mleko za telo ima lahko teksturo, ne preveč tekoče in ne preveč kremno. Kožo mi lepo navlaži, nanesla pa sem ga predvsem po dolžini nog ter rokah. Koža je po nanosu nežno odišavljena, sama na sebi najbolj vonjam jasmin ter neroli. Všeč mi je, da na koži ne pušča lepljivega ali mastnega občutka in da se res hitro vpije, saj ponavadi losjone ter mleka nanašam tik pred spanjem in ne rada čakam, da se izdelek vpije in se lahko končno potopim v spanec. Če ste že kdaj poskusili kakšno mleko za telo L'Occitane potem boste vedeli o čem govorim, saj gre za zelo podoben izdelek ostalim, recimo mleku za telo iz kolekcije Jasmin & Bergamote. Če pa še niste, vam priporočam, da pišete božičku! Saj sem že verjetno omenila, pa bom še enkrat - diši božansko! 


Krema za roke  Pamplemousse Rhubarbe ima klasično pakiranje kot ostale L'Occitane kreme za roke, tubica, ki vsebuje 30 ml in se zapira s pokrovčkom na navoj. Rok uporabe je prav tako 12 mesecev, čeprav se mi zdi, da v zimskih mesecih porabim zelo veliko krem za roke in to precej hitro, tako, da ne bo težav. ;) Krema mi še najbolj diši po grenivki in se mi zdi super za zimske mesece! Zima je že tako idealna za agrume in tale krema prav odlično sovpada s celotnim zimsko božičnim ozračjem. Krema je obogatena s karitejevim maslom, pomaga nahraniti in zmehčati roke, izpostavljene zunanjim škodljivim dejavnikom. Ponaša se z lahko teksturo ter slastnim vonjem! Super je, ker se res takoj vpije v kožo in tako kot mleko za telo za seboj ne pušča lepljivega občutka. Pri kremi za roke mi je res pomembno, da dobro neguje ter se hitro vpija, da se lahko hitro lotim stvari naprej, pa naj bo to tipkanje ali pospravljanje. Krema je že postala moja redna spremljevalka, diši pa za pojest!


Balzam za ustnice Miel - Mandarine je prvi izmed favoritov nove kolekcije! Na to verjetno malce vpliva, da sem nora na izdelke za ustnice, veliko pa to, da je enostavno super balzam! Pakiran je v oranžno plastično tubico, izdelek pa enostavno stisnete ven. Plastika je morda malce trša kot ostali njihovi balzami za ustnice (trenutno imam doma še tubico balzam Češnjevi cvetovi), nasploh se mi zdi tudi embalaža mleka za telo trša od ostalih embalaž, kar je super, sploh če ste malce štorasti - tako kot jaz in vam stvari pogosto letijo po tleh. Vsebuje 12 ml izdelka, kar je kar veliko, glede na povprečje ostalih balzamov za ustnice, ki držijo nekje 5 gramov. Cena izdelka je podobna, kot za ostale balzame za ustnice, 7,60 evra. Balzam ima zelo nežen vonj, sama najbolj zavonjam svež rahel vonj po mandarinah, kar mi je super, ker vonja po medu sicer ne maram. Na sploh, medu res ne maram, ker mi je presladek. Razen občasno na toastu ali pa v maski za obraz. Tekstura balzama je odlična, je bolj gost kot recimo balzam Češnjevi cvetovi in menim, da tudi bolj neguje. Ustnic ne sprijema in ne obtežuje, sploh se ga ne čuti, da sem ga nanesla. Zadnje čase sem res imela precej težav z ustnicami in sem se morala odpovedati temnejšim šminkam, niti moj ljubi NUXE Reve de miel balzam mi ni pomagal, tale pa je v parih dneh precej popravil stanje mojih ustnic. Balzam je rahlo obarvan, je rahlo svetlo oranžne barve, ki pa je na ustnicah precej prosojna, tako da brez bojazni, da boste naokoli hodile z živo oranžnimi ustnicami.  Skratka, res priporočam tale balzam, kmalu pa si nameravam omisliti tudi kremo za roke!


Upam, da vam je bila objava koristna in zanimiva! Idej za darila imam veliko, pa tudi idej kako bi jih zavila in okrasila! Upam, da sem morda tudi vam pomagala najti kakšno idejo, kako bi božična darila izbrali ali zavili. Zagotovo bom komu podarila tudi kaj iz novih kolekcij, sploh tale balzam za ustnice Miel Mandarine! Najlepša hvala še enkrat obema organizatorjema - L'Occitane Slovenija ter Niki Veger, ustvarjalki Beautyfullblog-a. :)

V kolikor vam je bila objava všeč, bom zelo vesela, če jo boste delili naprej! 

Najlepša hvala za pozornost!


Love, UniqaPoly

17 comments:

  1. Hehe, hvala, da si še mene vključla v objavo :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni za kaj, si bila prva, ki si se javila za učenje zavijanja, je bilo treba dokumentirat ;)

      Delete
    2. Good sharing, L’Occitane x Pierre Hermé Xmas Holiday Collection is an explosion of joys and flavours that make you think of an “Imaginary Garden”. Beautifully crafted fragrances that are both complex and unequivocal – living memories of the lands of the Mediterranean and the Island of Beauty so loved by both men and women. For detail visit:
      http://kidbuxblog.com/loccitane-x-pierre-herme-xmas-holiday-collection/

      Delete
  2. Uh mene tudi popolnam sezujejo razne škatlice, pa bi včasih kr zaradi tega neki kupla. Tako da smo že dve, ki imamo to šibko točko. Mislim, da s temi kolekcijami res težko zgrešiš pri darilu:):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, ja škatlice so res lušne, pa pač lepo zgledajo, tudi če so nekje tako v stanovanju, enostavno pašejo tja! :P

      Delete
  3. Kovinske škatlice vedno prevzamejo, pa še poslikava je tako magična. Pa tudi zavijanje je bilo zelo zanimivo, končno znam zaviti brez robov :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja tale poslikava je res lepa, malce vintage! :) Zdaj moraš samo še kupit dovolj dober papir! :)

      Delete
  4. Slike so ti super uspele! Jaz se tudi navdušujem na balzamom, odličen je <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ;) Res sem presenečena nad balzamom in nad sama saboj, ker ponavadi porabim nekje več časa, da vzljubim izdelek :P

      Delete
  5. Darila so res ena najlepših daleč naokrog. Vsako leto jih mora vsaj par menoj. :D
    Poročaj kako ti bo všeč mandarina krema za roke. Jaz se bolj nagibam h kateri karitejevi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upam, da uspem kmalu kupit še tole kremo, ker upam da bo tako dobra kot balzam! Drugače pa imam tudi jaz najraje tele karitejeve :)

      Delete
  6. Nisem še komentirala?! Joj, kako da ne..
    Ta darila so mi takoj padla v oči. Če bi ne bil problem finance, bi moralo iti VSE z menoj :3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe :P Darila pri L'Occitanu so pač taka klasika, da brez tega ne gre. Je pa res ja, finance, ne dopuščajo vsega kar si želim... seznam želja se pa vsak dan veča :P

      Delete
  7. Super fotka, super darilca. In JA, se strinjam, L'Occitane definitivno lahko hitro prispeva k rdečim številkam na računu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! Ja to pa res ja, hitro si na velikih zneskih, ampak si potem čisto srečen, da si si privoščil! Ali pa da boš nekoga obdaril, sploh če veš, da jim bo zagotovo všeč!

      Delete
  8. Jaz bi iz L'Occitana imela vseee :) Še pa danes pogrešam makrone in obžalujem, da nisem pojedla kakšnega več :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, jaz tudi, zadnje dni res skoz razmšiljam o tistih makronih!

      Delete

Thank you for visiting my blog and leaving a comment :) I really appreciate it! :)