Friday, November 27, 2015

Ocena: AlpStories Tea Tree Oil Face Cream



Pozdravljeni! Ker vedno rada testiram kreme za obraz in iščem tisto res najbolj idealno, sem se zelo veselila testiranja kreme za obraz znamke AlpStories. Pred tem sem poskusila že njihov čistilni gel za obraz, nad katerim sem navdušena ter šampon za lase Aloe Vera. Nisem pa še imela priložnosti poskusiti njihovih krem za obraz! Tokrat vam tako predstavljam kremo Tea Tree Oil Face Cream ali Kremo za obraz z oljem čajevca.


Embalaža, cena - Izdelek je pakiran v ozko, pokončno stekleno embalažo. Na vrhu doziramo s potiskom na zlato pumpico, izdelek pa zapremo z plastičnim transparentnim pokrovčkom. Embalaža je kar težka in pri njej priporočam previdnost, da vam slučajno ne pade po kopalnici po tleh, sploh na ploščice, da se slučajno ne bi razbila. Vsebuje 50 ml izdelka, cena izdelka pa je 23,40 evra.

O izdelku - Gre za dnevno kremo, ki je zlasti primerna za nego mastne in problematične kože. Krema obljublja učinkovito delovanje proti nečistočam in aknam. Olje čajevca naj bi pomagalo pri lajšanju rdečice in zmanjšanju nečistoč, ki nastanejo kot posledica povečanega izločanja sebuma. Rastlinska olja mandlja in sončnice obnavljajo kožo in ožajo pore. Izdelek je brez parabenov,  mineralnih olj,  umetnih barvil in sintetičnih dišav ter brez silikonov. Izdelek ni testiran na živalih in je primeren za vegane. Aktivne sestavine kreme so  ognjič, olje sladkega mandlja,  sončnično olje, čajevec in korenčkovo olje. 

Sestavine - Aqua, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Sodium Lauroyl Glutamate, Calendula Officinalis Extract, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Benzyl Alcohol, Salicylic Acid, Glycerin, Sorbic Acid, Melaleuca Alternifolia Oil, Daucus Carota Oil, Linalool. 


Moja izkušnja - Ker se že leta soočam z mozolji in mastno kožo in ker se te tegobe še kar nisem rešila, vedno rada poskusim kaj novega, kar napoveduje boj proti tema dvema zločincema! Z leti se mi je koža precej spremenila in nisem več tako nenormalno mastna in mozoljasta, kot sem bila v srednji šoli. Še vedno pa imam mastno kožo, ki je sedaj postala veliko bolj občutljiva in žejna ter seveda redne pojave večjih in manjših, včasih tudi bolečih podkožnih mozoljev. Pred časom sem si kupila kar samo olje čajevca in ga razredčenega nanašala kar direktno na kožo, čeprav to ni ravno najbolj pametno početje - olje čajevca sicer res deluje antiseptično, hkrati pa vam lahko dobesedno ožge kožo, sploh če ga nanašate direktno na kožo, samega, brez, da bi bil zmešan v tonik ali kaj podobnega. Po taki uporabi me je koža vedno malce pekla, tako da sem očitno res pretiravala z dodanimi kapljicami olja. Je pa pomagalo! Že čez noč so se mozolji vidno sušili - nastopil pa je nov problem - preveč izsušena koža. Zato se mi je zdela negovalna krema, ki vsebuje olje čajevca najbolj primerna nega zame sedaj, ko nisem več najstnica in moja koža potrebuje več hidratantne nege kot je je nekoč.

Kremo sem uporabljala po celotnem obrazu, večinoma kot del večerne nege, pa včasih tudi dnevne, sploh kadar sem bila doma cel dan in brez makeup-a. Kreme je svetle rumene barve, vendar ne pušča obarvanosti na obrazu. Je goste, kompaktne teksture, vendar ni pretežka ali pregosta, da se ne bi lepo dozirala na pumpico. Spominja me na malce bolj gost losjon, ni preredka in ni pregosta. Ima malce močnejši svež vonj, sama še najbolj vonjam  olje čajevca. Za posamezen nanos sem navadno porabila pritisk pumpice in pol, torej nekje dve manjše kapljice. Po mesecu dni redne uporabe sem porabila malce manj kot tretjino kreme, tako da vam bo zdržala kar nekaj časa. Po nanosu ni pekoče senzacije, kot sem jo opisovala zgoraj, torej krema vam ne bo povzročila kakšnih neprijetnih reakcij! Končni izgled na koži je rahlo matirajoč, tako, da sem jo z veseljem uporabljala tudi pod dnevnim makeup-om. Po nanosu je koža obraza mehka in nežna na otip. Krema sama po sebi ne  obljublja matirajočega videza tekom dneva, vendar se mi zdi, da je zagotovo pripomogla  k temu. Izločanje sebuma se je malo umirilo, posledično je bilo nepravilnosti, ki so izvirale iz prekomernega izločanja sebuma, veliko manj. Kot podlaga za tekoči puder, se je krema odlično obnesla, nisem opazila, da bi krema povzročala, da bi se puder prehitro topil, packal med nanosom ali svaljkal. Načeloma sem bila tekom uporabe kreme manj rdeča v obraz, kar mi je bilo zelo všeč! Po večernem umivanju obraza in nanosu kreme se je zelo hitro videlo, da mi je krema kožo lepo pomirila in da se je rdečica zmanjšala. Ker imam predvsem težave z mozolji na predelu spodnje čeljusti ter pregiba z vratom (ki, naj bi bili sicer hormonskega izvora) sem včasih kremo nanesla tudi tekom dneva na to območje, v upanju, da mi pomaga, da se jih hitreje znebim. Tako, da lahko tudi sami poskusite večkrat nanesti tanek sloj kreme čez dan, sploh če niste nanesli tekoče podlage. Navadila sem se, da podobno delam tudi pri mozoljih, ki so samo še spraskane rane, da kakšno hranljivo kremo ali olje, ki lepo celi, večkrat nanesem na te točke tekom dneva in dejansko pomaga, da se mi te ranice spraskanih mozoljev hitreje zacelijo.  Redna uporaba kreme mi je pomagala uravnati izločanje sebuma, zmanjšala rdečico na splošno po obrazu ter pomagala obdržati kar nekaj mozoljev na stran. Sem pa opazila, da se je moja koža tako spremenila, da ji samo taka nega žal ne zadostuje več - potrebujem še nekaj, malce bolj vlažilnega poleg, saj se mi zdi, da sem po redni uporabi zasledila znake, predele obraza, ki so bili pretirano grobi in izsušeni in so potrebovali malce več dodatne nege. Zato sem zopet pričela z uporabo Vichy Idealia Skin Sleep nočne kreme, saj mi ta kožo odlično navlaži, žal pa ne pomaga proti mozoljem, tako, da poskušam narediti nekakšno kombinacijo obeh krem, da zadovoljim vse potrebe moje kože.



S kremo sem zelo zadovoljna, mislim, da bo primerna predvsem za tiste, ki imate res mastno kožo in  se zelo hitro svetite, recimo v manj kot pol ure po umivanju obraza. Tako je bilo pri meni včasih, v zadnjih nekaj letih pa se je to malce umirilo samo od sebe, vendar še vedno spadam med "mastnokožke". Navadno sem v eni uri po tem ko nanesem puder že vsa mastna in svetleča, zadnje čase se je to precej izboljšalo, na sumu pa imam tudi pomoč te kreme! Vonj kreme je sicer močnejši, vendar tak zeliščen, po čajevcu in mi je zelo všeč. Če nimate radi močnih vonjev v kremi za obraz vam svetujem, da kremo najprej poduhate v kakšni trgovini. Super mi je, da je obraz po nanosu rahlo matiran in da se kreme na obrazu sploh ne čuti, saj ima lahko in nežno teksturo! Tudi ne daje nobenega lepljivega občutka in se je obnesla tudi kot podlaga za tekoči puder!

Izdelki AlpStories so drugače na voljo v njihovi spletni trgovini, v trgovinah Misli Zdravo v Ljubljani, Celju, Mariboru, Novem mestu ter Kranju, ter tudi v nekaterih lekarnah. Sama sem jih zasledila tudi v Interspar centrih, na primer LJ - Vič, s prihodnjim tednom pa bo nekaj izdelkov na voljo tudi v Hofer trgovinah! :) Celoten seznam trgovin Misli Zdravo ter lekarn si lahko ogledate tukaj!

Upam, da vam je bila ocena v pomoč in vas opremila z vsemi potrebnimi informacijami! V kolikor vam je bila objava všeč, bom zelo vesela, če jo boste delili naprej!

Najlepša hvala za pozornost! 


Love, UniqaPoly

*Izdelek sem prejela v oceno

2 comments:

  1. Mene je pri tej kremi najbolj navdušil matirajoč efekt. Sem se prav gledala, a jaz to prav vidim =P Ker je bila očitna razlika =D Me je pa na začetku motil vonj, sedaj pa sem se navadila =)
    Xoxo, Nyx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja je kar razlika, meni je zelo všeč da matira!Vonja sem se pa hitro navadila, podobno je Derma E kremi ki vsebuje tudi čajevec :)

      Delete

Thank you for visiting my blog and leaving a comment :) I really appreciate it! :)