Wednesday, October 29, 2014

Ocena: P2 - Pure Color Lipstick - 042 Madison Squere


 Pozdravljeni! Končno spet ena ocena na vrsti..tokrat ocenjujem izdelek znamke p2, ki se jo v Sloveniji dobi v spletni trgovini MojaDrogerija :) Jaz sem imela to srečo, da sem lahko izbrala izdelek za ustnice in katero koli barvo te znamke.. in izbrala sem si p2 Pure Color Lipstick v odtenku  042 Madison Squere.

O sami znamki sem veliko že slišala, saj je dostopna v  DMjih v Nemčiji, v Avstriji jih držijo nekatere Palmers trgovine. Če spremljate kaj nemške blogerke boste videle ogromno ocen za njihove izdelke, je znamka kot vse druge in ponuja izjemno velik nabor dekorativnih izdelkov, vključno z omejenimi kolekcijami ("limited editions"). V bistvu bi znamko lahko postavila ob bok Catrice, cenovno je morda še malo cenejša, po kvaliteti pa primerljiva če ne celo boljša. Sama nisem poskusila še nič od njih razen tole šminko, ampak komaj čakam izgovor za obisk Avstrije ali Nemčije, čeprav bo bolj verjetno, da se bom poslužila spletnega nakupa v MojiDrogeriji, ker bo to hitreje  ;) 


Odtenek, ki sem si ga izbrala si lahko ogledate tudi na strani in preberete sestavine, opis. Cena izdelka je 3,50e, kar se mi zdi zelo sprejemljivo, sploh glede na izdelek, ki sem ga testirala. Šlo naj bi za šminko z dolgoobstojnim učinkom, "wet lookom", odlično pigmentacijo in dodano hialuronsko kislino za vlaženje ustnic.

Embalaža - enostavna metalik srebrna tubica, na kateri se na žalost hitro vidijo sledovi prstnih odtisov, če vas to morda moti. Jaz najprej sploh opazila nisem. Zapiranje je enostavno, šminka se mi v torbici še ni nikoli odprla in res dobro tesni. Predvideni rok uporabe je 24 mesecev po odprtju, prejmete pa 4,5g izdelka.

Zelo je postalo modno, da tudi cenejše znamke dekorativne kozmetike odtisnejo svoj logo ali ime v izdelek, kar so naredili tudi tu. Na vrhu šminke imate vtisnjeno p2, kar pa seveda gre hitro dol, že po recimo treh uporabah, se tega napisa ne vidi več. Nisem uspela več slikat, ker sem prehitro pričela uporabljat. ;)

Izbrala sem si odtenek 042 Madison Squere. Naredila sem v bistvu celoten "search", pogledala na internetu vse swatche za vse kar imajo na voljo v MojiDrogeriji, in sem na koncu pristala na seznamu top petih šmink, ampak sem se odločila za najbolj neobičajno barvo zame, saj se mi je zdelo, da bom za tak odtenek šminke vedno potrebovala več poguma, sploh pa odločnosti v trgovini in si je verjetno ne bi takoj kupila, ampak bi raje izbrala kakšen že bolj preverjen odtenek. Glede na količine šmink, glosov, stainov in podobnega imam res vsega že preveč, ampak takšne šminke pa res še ne. Gre za temno vijolično šminko, ko jo pogledate direktno iz tube, ampak dejansko je lahko vse od svetle roza, do magente, srednje do temno vijolične. Vse je odvisno od tega koliko slojev nanesete. Res so mi všeč take šminke s katerimi lahko ustvarjam različne "looke", pa mi ni treba s sabo nositi pet različnih šmink. Odtenek morda ni za vsak dan, sploh če jo nanesete na debelo in močno, drugače pa se jo da z rahlim lepo zabrisanim nanosom nositi čisto vsak dan, v službo, na faks ali kamorkoli drugam.




Formula šminke je izjemna!  Ima sicer rahel sladkast vonj, ampak nič motečega ali preveč umetnega. Pigmentacija je odlična, res zelo sem zadovoljna z njo, mislim da lahko rečem da je boljša kot marsikatera Catrice, Essence, Misslyn šminka. Seveda je odvisno od odtenka in ni vsak izdelek pač čisto isti, ampak tale moja šminka je res zelo dobro pigmentirana. Ker je barva taka specifična je tukaj zelo pomembno, da imate dobro pripravljene ustnice, saj se vam lahko zgodi, da se vam več barve nanese in zatakne v razpoke in nato izgledate kot da imate črtaste ustnice, kar pa pri tej barvi ne izgleda ravno najbolj lepo. Če ne bi radi dosegli premočnega in pretemnega učinka vam bo že en sam nanos zadostoval. Sama navadno naredim dva, da se barva bolj lepo prime in dlje obdrži, popravke pa navadno potrebujem samo na sredini ustnic. Nazaj na formulo - je zelo kremasta šminka, mehka, lepo steče po ustnicah, zdi se mi tudi kar vlažilna.  Finish je res kot v opisu, "wet look", lep glossy zaključek, kot bi si dali čez še malo prozornega glosa. Ta zaključni sij seveda sčasoma zbledi, ampak prvi dve uri se pa kar obdrži. Glede obstojnosti - na meni stika z hrano in pijačo ni najbolje prenesla, ampak tega tudi nisem pričakovala. raje vidim, da gre dol, da pojem do konca in potem še enkrat popravim. Ker so popravki s to šminko že tako bolj redko potrebni, me ne moti, da ne zdrži prehranjevanja. Seveda tekom dneva tudi ta šminka malo zbledi. Na sebi sem opazila da zbledi zelo lepo, še vedno ostane obarvanost tudi po več kot 6 urah, brez popravkov. V bistvu še zvečer zasledim malo roza ostankov na ustnicah, sploh če sem se namazala samo  enkrat in potem nisem več nič popravljala. Kar se tiče občutka navlaženosti pa je na začetku zelo v redu, po parih urah( nekje 3-4ure) pa vsaj moje ustnice potrebujejo malo več balzama. 

Pa še nekaj slik odtenka in poskus slike kako izgleda na ustnicah :)


levo: ena plast, desno: več plasti



Več slojev šminke
šminka kot stain
ena plast šminke

Ste že poskusile kakšen izdelek znamke p2? Mi kaj priporočate, kaj naj poskusim naslednjič?

Hvala še enkrat MojiDrogeriji in Anji za izdelek in prijaznost ;)

Love, UniqaPoly

18 comments:

  1. Wau ful je lepa pa ravno za jesen :D Žal nism še nič sprobala od p2...no en lak ampak me ni prepričal :D Mogoče pa kdaj sprobam še kaj :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, ja se strinjam, čisto jesenska šminka :) Jaz bom definitivno poskusila še kak puder in pa še kak izdelek za ustnice :)

      Delete
  2. Tale odtenek mi je tudi prekrasen. Sem na začetku hotela vzeti tega, ampak sem se na koncu vseeno odločila za Baker Street in ni mi žal. Drugače pa so njihovi laki odlični. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, se mi je zdelo, da je to taka brava ki bi bila tudi tebi všeč. Sem videla tudi tvojo oceno Baker Streer, res je zelo lepa barva, tudi ena izmed mojih top pet :) Bom poskusila še kak lakec, ampak trenutno se mi morajo nohti malo utrditi potem pa spet shopping :)

      Delete
  3. Prelepa. Nisem ravno fan šajni finiša, ampak barva je pa krasna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) Tudi tale finish se da zmatirati, samo potem je res taka malo bolj "gothic" barva :)

      Delete
  4. Še en lep odtenek. Tele šminke so res zakon :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja res so fajne, sploh pigmentacija in formula :) Definitivno ob priliki še kakšno kupim :)

      Delete
  5. Prekrasna jesenska barva! Jaz sem navdušena nad obstojnostjo in kakšen dober stain pustijo! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja stain pri tej šminki je res super, zelo vsestranska šminka :)

      Delete
  6. Krasen odtenek ♥ sem ga sprva hotela vzeti, ampak sem se potem odločila za drugega:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, ja meni je tudi res izjemen odtenek, zelo jesensko/zimski :)

      Delete
  7. V bistvu je p2 dostopen le v redkih državah. Nemčija, pa mogoče še kakšna. V Avstriji jih držijo nekatere Palmers trgovine. Tako da sedaj druge zavidajo nam. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sem spremenila v opisu in napisala tako kot ti trdiš ker verjamem da imaš bolj prav. Jaz ne hodim po NEM in Avstriji tako da ne morem potrditi, od različnih punc pa dobivam različne informacije, upam da to zdaj drži :)

      Delete

Thank you for visiting my blog and leaving a comment :) I really appreciate it! :)