Wednesday, September 21, 2016

Jesen na ustnicah - Oriflame The ONE Featherlight šminki Taupe Touch ter Mulberry Meringue




Pozdravljeni! Jesen je čas novosti tudi na lepotnem področju, kar pomeni, da se pri meni znajde kup raznoraznih novih izdelkov. Med prvimi jesenskimi novostmi so se pri meni doma ustavile dve šminki nove kolekcije Oriflame The ONE Featherlight. Preizkusila sem dva popolna jesenska odtenka in sicer Taupe Touch ter Mulberry Meringue. Kot ljubiteljica in zbirateljica šmink sem ju z veseljem testirala in pred vami je moja izkušnja!





Oriflame redno preseneča z odličnimi šminkami, ponujajo pa tako mat kot semi mat do zelo svetlečih zaključkov, različne teksture ter načeloma relativno klasičen nabor odtenkov. Pri večini linij šmink se držijo nekako bolj preverjenih odtenkov, zato sem sama izmed osmih odtenkov, ki so na voljo v kolekciji Featherlight izbrala dva, ki sta mi delovala najbolj jesenska. Poskušala sem se izogniti klasičnim roza odtenkom, barvi fuksije ter rdečih odtenkov, zato sta mi bila najbolj zanimiva dva odtenka.

Taupe Touch je najbolj univerzalen odtenek izmed vseh osmih, gre pa za popolno "nude" roza kombinacijo. Odtenek ni preveč rjav ali preveč roza, tudi ni pastelen in je tako primeren za zelo velik nabor uporabnic. Gre za zelo vsestranski, dnevni odtenek, ki ga lahko brez barvice za ustnice nosim vsak dan. Umirjen odtenek na meni sicer bolj deluje roza, sploh na fotografijah. Jesen je tudi čas bolj močnih odtenkov, ko se premaknemo s klasične rdeče na vinske barve pa vse do temno vijoličnih barv. Kolekcija Featherlight ponuja dva temnejša odtenka, Violet Velvet ter Mulberry Meringue. Izmed teh dveh mi je Mulberry Meringue deloval bolj obetavno, saj sem pričakovala, da bo šlo za kombinacijo temnih odtenkov, ki ne bodo delovali preveč vijolično in hladno. Je hkrati tudi najtemnejši odtenek v kolekciji in tako popoln za jesensko/zimsko sezono. Odtenek sprva deluje zelo temno in morda vampirsko, v živo pa je odtenek bolj svetel, deluje kot mešanica merlota z malce vijolične. Ker je zelo temen odtenek, pa vseeno nosljiv in super za zimske mesece, je nanos tu malce bolj težak in bi priporočala, da šminko kombinirate s primerno barvico za ustnice.

Rdečila za ustnice obljubljajo mogočno barvo ter vlažilni učinek. Prav tako obljubljajo lahkotno šminko, ki dobro vlaži, bogato in enakomerno barvo že ob prvem nanosu. Formula rdečila vsebuje naravno mešanico  sončničnih semen in loščevca, ki obljubljata vlažilno funkcijo.

Embalaža je lična, klasična oblika Oriflame The ONE šmink. Tokrat so celotno kolekcijo Featherlight obarvali lahkotno, v svetlo kremno barvo. V enakem odtenku so tako škatlice kot tudi sama embalaža rdečila, ki je sicer plastična. Posamezna tuba vsebuje 4 grame izdelka. Cena rdečila za ustnice je 9,90 evra, v trenutnem katalogu pa lahko izdelek kupite za 5,99 evra.

Tekstura šmink je dejansko zelo lahka, kot obljubljeno. Ker vsebuje vlažilne voske v sebi se tudi zelo hitro stopi na ustnicah in jih obda v nek zaščitni sloj, občutek je kot bi nanašala balzam za ustnice. Kar se tiče same pigmentacije ter polnosti barve že z enim samim potegom, pa je tu zelo odvisno od odtenka. Svetlejši odtenek Taupe Touch je prekriven že z enim samim slojem, vendar se rad zatakne v suhe predele ustnic in se ustvarijo linije po ustnicah, tako da odtenek ne deluje enotno. Zato sem potrebovala malce več časa pri nanosu, da sem šla še enkrat čez ali s prsti ali pa s čopičem ter rdečilo malce bolj stopila ter porazdelila. V kolikor so vaše ustnice v odličnem stanju bo nanos hiter in enostaven, brez uporabe ustrezne barvice za ustnice. Odtenek Mulberry Meringue potrebuje veliko več dela, da deluje enoten na ustnicah in nekje dva do tri sloje. Tekstura je enaka pri obeh šminkah, mehka, lahkotna in se res stopi na ustnice. Temnejša barva je žal bolj zahtevna. Se mi sicer ne razliva preko linije ustnic, ampak jo raje nanesem povrhu ustrezne barvice za ustnice. Poleg tega se pri tem odtenku res zelo vidijo suhi predeli na ustnicah, zato morate le te dobro pripraviti. To sem sicer sprejela kot nekaj normalnega, saj je nekako podoben postopek pri vseh temnejših šminkah. Kljub temu, da se moram za temnejši odtenek malce bolj potruditi je hitro postal moj najljubši!

Rdečili sta sprva zelo vlažilni in imata rahlo svetleč zaključek. Odtenek Taupe Touch po nekje dobri uri postane veliko bolj mat, saj se nekako osuši in pusti zelo lep "stain" efekt. Podobno je tudi z drugim odtenkom. Vlažilni faktor na sebi čutim kakšno uro, približno, brez da bi vmes jedla ali pila. Po tem se mi zdijo moje ustnice že kar precej suhe in potrebujejo še en sloj ali balzama za ustnice ali pa ponovni nanos rdečila. Sama obstojnost odtenka je nekje dve uri brez sprememb, razen v tem, da se oba odtenka malce posušita in potrebujem še nekaj vlažilnega za povrhu.



Glede na mojo izkušnjo z obema odtenkoma, bi morda pričakovali, da bom bolj navdušena nad Taupe Touch, saj je bolj enostaven za vsakodnevno uporabo. Kljub temu, da gre za zelo nevtralen, preverjen odtenek, ki bo ustrezal zelo veliko uporabnicam in čeprav redno posežem po tej šminki, mi je odtenek Mulberry Meringue enostavno bolj ljub zaradi same barve, rahlo svetlečega zaključka ob nanosu ter hkrati lahkotnosti formule. Ker sem že čisto v jesensko/zimskem duhu me v tem momentu veliko bolj privlači temnejši odtenek!

Ste že poskusile nove Featherlight šminke? Priporočate še kak odtenek?

Hvala za pozornost!

Love, UniqaPoly

**Izdelka sem prejela v test. Ocena je iskrena in osnovana na lastni izkušnji.

5 comments:

  1. Waw, odtenka sta mi zelo všeč - obožujem nude in nekoliko temnejše odtenke. xx

    ReplyDelete
  2. Tudi meni sta všeč odtenka, lepa sta, bi ju nosila.

    ReplyDelete
  3. Krasna odtenka, res <3 Pašeta ti ;)
    Xoxo,
    A.

    ReplyDelete

Thank you for visiting my blog and leaving a comment :) I really appreciate it! :)