Saturday, April 2, 2016

Nega nohtov z Weledo!



Pozdravljeni! Zagotovo ste že slišali za Weledo ter za njihove izdelke za nego kože, predvsem obraza. Tudi mene je presenetilo, ko sem videla, da ponujajo tudi izdelke za nego rok oziroma nohtov! Pred leti sem članom družine podarila nekaj krem za roke z rakitovcem, ki so jo vsi zelo pohvalili. Zato sem bila prijetno presenečena, da sedaj ponujajo tudi svinčnike za nohte. Poskusila sem kar tri različne in sicer svinčnik za odstranjevanje obnohtne kožice, svinčnik za nego in lesk nohtov ter svinčnik za nego nohtov in obnohtne kožice.






Embalaža izdelkov je enostavna in priročna. V rdečo plastiko z beslim napisom zaprti negovalni izdelki so priročni, lahki in zavzamejo zelo malo prostora. Vsi izdelki se zelo tesno zaprejo, tako, da so varni tudi za transport v na primer torbici. Cene izdelkov se gibljejo med 10 in 11 evrov, na voljo pa so na spletni strani Tamaschi d.o.o. ;)


Svinčnik za odstranjevanje obnohtne kožice vsebuje 3 ml izdelka. Na dnu embalaže vas čakajo še tri rezervne konice, ki jih menjate po potrebi. Za ohranjanje zdravih, lepih nohtov je potrebna tudi nega obnohtne kožice in ta vključuje tudi odstranjevanje odvečne kožice. Namen svničnika je, da obnohtno kožico nežno zmehča in odstrani. Izdelek vsebuje olje iz semen granatnega jabolka in izvleček ognjiča, primeren pa je tudi za ljudi z občutljivo kožo. Vsebuje kombinacijo različnih olj in sicer kokosovo, sojino, sončnično, mandljevo in jojobino olje.

Svinčnik se uporablja tako, da nanesete s konico izdelek na obnohtno kožico in pustite delovati kratek čas. Sama sem pustila nekje minuto, dve, odvisno od tega koliko časa sem imela na voljo. Potem s konico svinčnika obnohtno kožico nežno potisnete nazaj. Pazite, da pri tem niste prehitri, da si le te ne poškodujete. Sama sem večkrat prehitra, držim svinčnik pod kotom in se dejansko sama sebe udarim ob rob med nohtom ter prstom. In to res boli! Ko postopek ponovite na obeh rokah, nego nadaljujete z svinčnikom za nego nohtov in obnohtne kožice. Sama ta korak ne izvajam vsakič, ko si pripravljam nohte za nanašanje barvnega laka, ampak samo občasno, nekje enkrat na teden do dva tedna, odvisno tudi koliko časa imam na voljo, da se res posvetim nohtom. 

Nisem velika ljubiteljica ukvarjanja z nohti, niti jim nisem vajena posvečati več pozornosti, zato so mi ti izdelki predstavljali izziv, da vidim, če se bom navadila na novo rutino, ter seveda, če bodo delovali! Svinčnik sem vedno najprej nanesla na eno roko in potem še na drugo, dlje kot sem pustila izdelek na kožici boljši je bil učinek. Izdelek ima zelo prijeten citrusni vonj, se hitro vpije in rok ne masti. Super mi je, da ga ni možno predozirati, hkrati pa je vseeno učinkovit. Za ta korak je res dobro, da si vzamete malce več časa, da se kožica res zmehča in da potem samo še potisnete le-to na stran. Všečen izdelek, ki je zelo izboljšal izgled mojih manikur, da ne omenjam obstojnost, saj se lak lepše nanese na sam noht in ne preveč na kožico, kjer potem poči in se krha.



Svinčnik za nego nohtov in obnohtne kožice je naslednji korak v moji novi rutini. Izdelek je hitro postal meni najljubši izmed treh. Svinčnik poskrbi za gladke nohte in negovano obnohtno kožico. Vsebuje regenerativno olje iz semen granatnega jabolka,  karitejevo maslo in čebelji vosek, ki nohte ščiti in jim podari nežen sijaj. Vsebuje še druga olja - kokosovo, sojino, sončnično, mandljevo, jojobino ter kandelila vosek.

Svinčnik je čisto preprost za uporabo, spodaj zavrtite vrh svinčnika in med dlakami čopiča boste zagledali izdelek, ki ga potiskate ven. Priporočam, da ste pri tem previdni, da si ne iztisnete ven preveč izdelka. Izdelek nanesem na vsak noht ter ga potem še dodatno vmasiram s prsti. Aplikator je torej čopasti, nanos pa je zelo enostaven. Tekstura izdelka je odlična, je oljnata, kot je to že razvidno iz sestavin hkrati pa ne pušča mastnega občutka na rokah, ampak se lepo vpije v relativno hitrem času. Potrebuje dlje kot na primer svinčnik za odstranjevanje obnohtne kožice, ampak ko se vpije, prsti niso mastni. Obnohtna kožica se je zelo popravila, je veliko bolj navlažena kot je bila, vonj izdelka pa je podoben kot pri zgoraj omenjenem svinčniku. Ta svinčnik res najpogosteje uporabljam, načeloma zvečer ko sem že v postelji in gledam kako serijo ali berem knjigo. Najprej nanesem ta svinčnik, vmasiram, potem pa dodam še kremo za roke. Spremembe na roki so bile vidne zelo hitro, je pa res, da sem ta izdelek tudi največ uporabljala. Stanje moje obnohtne kožice je prešlo iz suhe, popokane in pordele v mehko, celo in lepo negovano. Res super svinčnik, ki mi je pomagal!



Svinčnik za nego in lesk nohtov je zadnji korak v negi nohtov. Izdelek vsebuje 3 ml, prav tako kot druga dva pa se ponaša z dragocenimi olji. Vsebuje kombinacijo olj iz semen granatnega jabolka, olivnega sončničnega, mandljevega in jojobinega, ki krepi nohte in jim daje naraven lesk. Svinčnik je po vonju podoben preostalima dvema, rahel svež vonj, ki deluje zelo prijeten in sproščujoč. Svinčnik je izmed treh najpogosteje v moji torbici in vedno z mano, saj ga odlikuje lahka tekstura, ki se hitro vpija. Namreč svinčnik za nego nohtov in kožice je morda malce preveč masten oziroma predolgo potrebuje, da se vpije, da bi ga lahko nanašala medtem, ko čakam na sestanek ali pa na primer na predavanje. Svinčnik za nego in lesk pa je po teksturi bolj podoben svinčniku za odstranjevanje kožice in je tako bolj priročen za hitre popravke, hitro nego, za takrat, ko nimam časa ali pa se mi ne da počakati par minut, da se izdelek vpije. Pogosto se znajde v mojih rokah medtem, ko pišem kaj na računalniku in je potreben čas, da se nekaj naloži, slika, datoteka, da program kaj obdela... medtem jaz ponavadi posežem po tem svinčniku, saj se res takoj vpije. Učinek je viden, verjetno predvsem zaradi kombinacije nege tudi z svinčnikom za nego nohtov in obnohtne kožice. 


Izdelki za nego nohtov so me pozitivno presenetili, predvsem pa sem navdušena nad svinčnikom za nego nohtov ter obnohtne kožice! Poleg tega so izdelki Weleda naravni, uporabljene so ekološko pridelane zdravilne rastline, ročno spravilo in predelava le teh, visoko razvita farmacevtska tehnologija in okolju prijazna embalaža. Zame so velik plus predvsem sestavine, učinkovitost izdelka ter odličen vonj!


Upam, da vam je bila ocena v pomoč!

Hvala za pozornost!


Love, UniqaPoly


*Izdelke sem prejela v oceno


4 comments:

  1. O wow, za to pa prvič slišim in prvič vidim! WOW!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaz tudi, ampak mi je super, da se znamke kot je Weleda odločajo tudi za take izdelke!;)

      Delete
  2. Svinčnik za nego in lesk nohtov je tudi meni odličen <3 Sploh za hitre popravke obnohtne, ker se hitro vpije in ni preveč olja naenkrat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja meni je tudi zelo pomembno, da se hitro vpije, ker se mi ne da čakat:P Pa še dejansko pomaga, tako da je res super!

      Delete

Thank you for visiting my blog and leaving a comment :) I really appreciate it! :)