Monday, March 28, 2016

Na testu: EBRAND Profesionalna kozmetika :)


Lepo pozdravljeni! Pred malce več kot dobrim mesecem sem v test prejela kar celo kolekcijo izdelkov Ebrand. Ebrand je vodilno italijansko podjetje v e-poslovanju za ponudbo kozmetičnih izdelkov v Italiji. Izdelke ponujajo tudi na slovenskem trgu, več o izdelkih pa si lahko ogledate tukaj
Poskusila sem vse od tonika, čistilnega mleka, pilinga za obraz pa do kreme za obraz. Izdelke sem pridno preizkušala in vam sedaj lahko podam malce bolj preverjeno mnenje o izdelkih. Kateri izmed njih so me navdušili pa preberite v nadaljevanju!






Prvi korak vsak večer je uporaba čistilnega mleka za obraz. Prejela sem ga v dveh lončkih po 30 ml in sem oba že porabila, ker sem čistilno mleko res pridno uporabljala. Mleko ima nežen vonj, popolnoma nevsiljiv. Izdelek je primerne konsistence, da ga lahko nanesem na obraz brez težav. Navadila sem se, da sem čistilno mleko nanesla na obraz kar s prsti, ga nežno s krožnimi gibi vmasirala v obraz potem pa sprala dol z mlačno vodo. Na začetku sem mleko zajela s prsti, ga nanesla na vatirano blazinico in potem šla čez obraz ali pa vmasirala z prsti in obrisala z blazinico ter potem obraz še umila z vodo. Nekako pa sem se potem kar navadila, da je hitreje če si ga samo vmasiram in sperem, brez uporabe blazinice. Čistilno mleko se ne peni, ne draži kože in zelo lepo očisti. Odstrani tudi maskaro s trepalnic, vendar žal ne vem za vodoodporna ličila, saj jih sama načeloma ne uporabljam. Če sem želela, da mi res dobro odstrani tudi maskaro, sem mleko morala pustiti na koži malce dlje, ter nežno s prsti oziroma gobico pritisniti na trepalnice. V tem primeru sem porabila malce več izdelka in tudi malce več časa. V primeru, da se mi res ni dalo čakati, sem si pomagala z micelarno ali pa čistilnim oljem. Mleko daje koži prijeten občutek, je ne izsušuje ampak nežno navlaži. Hitro je postalo eno izmed meni najljubših izdelkov. Cena izdelka za polno velikost, 200 ml, je 11,16 evra, več informacij pa najdete tukaj!


Piling sem uporabljala redno, nekje enkrat do dvakrat na teden, po potrebi. Prejela sem velikost v lončku, podobno kot čistilno mleko in sicer en lonček, ki vsebuje 30 ml. Pilinga se seveda ne porabi tako hitro, tako, da ga nekaj še imam in ga bom z veseljem uporabila do konca. Piling je obogaten z zrnci iz lupin lešnikov in mandljev. Je naraven in nežen piling, ima super vonj, meni deluje malce cvetličen. Izdelek sem uporabljala po čiščenju in sicer sem ga nanesla na obraz in ga nežno vmasirala. Načeloma sem si vzela nekje med 5 do 10 minut, ter res cel obraz zmasirala skupaj z pilingom. Potem sem izdelek sprala z mlačno vodo, moja koža pa je bila po uporabi mehka in nežna. Izdelek mi kože ni iritiral ali povzročal drugih težav. Všeč mi je, da piling ni grob, vendar je vseeno učinkovit. Priporočam, da si res vzamete čas za masiranje kože s pilingom, saj sem opazila razliko, kadar sem piling samo na hitro nanesla in sprala, saj le ta ni bil tako učinkovit. Menim, da je dovolj nežen in univerzalen za vse tipe kože! Polna velikost je pakirana v veliko okroglo posodico, ki vsebuje 250 ml izdelka, cena pa je 9,55 evra. Več informacij najdete tukaj!



Še eden izmed izdelkov, ki sem jih že porabila! Tonik sem prejela v plastenki, ki je vsebovala 50 ml in nad mojim navdušenjem nad njim priča tudi to, da je tega izdelka najprej zmanjkalo! Tonik je zame pač obvezna oprema, vedno in povsod, dvakrat na dan! Lahko je v obliki spreja, lahko je tudi meglica namesto klasičnega tonika ali pa hidrolat sivke, vrtnice, ... enostavno mora biti. Po čiščenju z čistilnim mlekom sledi nanos tonika, sama sem ga nanašala s pomočjo vatirane blazinice. Vsebuje izvleček leske in kamilice ter eterično olje cedre, ki pomirjajo in čistijo kožo. Tonik ima super prijeten vonj, nekaj tega vonja ostane tudi na koži po nanosu. Kožo lepo navlaži, sproti pa še odstranim morebitne ostanke nečistoč. Na koži ne pušča "filma" ampak jo res lepo očisti in dodatneje navlaži. Izdelek sem nanašala zvečer po čiščenju z čistilnim mlekom ter zjutraj, po čiščenju s čistilno peno Nivea. Polna velikost izdleka je 500 ml, kar se mi zdi super, sploh če ste res redni uporabniki tonika kot sem jaz, cena pa je tudi zelo primerna - 11,16 evra. Več o izdelku najdete tukaj!


Maska obljublja svež, mladosten in čvrst videz. Masko sem uporabljala podobno kot piling, nekje enkrat do dvakrat tedensko. Vsebuje vitamin A, ki skrbi za spodbujanje proizvodnje kolagena, vitamin E, ki nase veže proste radikale, vitamin C, ki deluje antioksidativno ter preprečuje celično staranje. Masko nanašam po čiščenju kože, primerno količino nanesem na obraz ter vrat in masko pustim delovati približno med 10 in 15 minut. Potem pa masko sperem z mlačno vodo in nadaljujem z nego. Maska ima gosto teksturo, vendar je nanos čisto enostaven. Maske za obraz so meni nekaj najljubšega in jih z veseljem uporabljam, žal pa me ta maska ni prepričala. Velikokrat se mi je zgodilo, da me je takoj po nanosu zapekel cel obraz, občutek pa je ponehal po parih minutah. Po uporabi koža v teh primerih sicer ni bila rdeča ampak se mi je vseeno zdelo, da ne opazim razlike. Po približno mesecu, oziroma malce več, moram reči, da ta maska res ni zame, saj se z mojo kožo res ni najbolje ujela tudi kadar nisem imela težav s pekočim občutkom, ni kaj veliko pomagala. Priporočala bi jo nekomu z normalnim do mešanim tipom kože, ki potrebuje malce dodatne svežine, hkrati pa nima kožnih težav - mozoljev, rdečice, odprtih ranic. Polna velikost izdelka je lonček, ki vsebuje 250 ml izdelka, cena pa je 9,55 evra. Več o izdelku najdete tukaj




Pri kremah za obraz sem vedno malce v dvomih kako se bo obnesla na meni. Za to sem bila res skeptična, če mi bo sploh ustrezala, saj pod imenom za očbutljivo kožo avtomatsko smatram kreme, ki so bolj hranljive, bolj goste, bolj mastne... No nič od tega se ni zgodilo in čeprav imam mastno kožo (mešano do mastno kožo), mi je krema super ustrezala. Krema vsebuje izvleček borovnice,  azulen in divji kostanj, ki delujejo pomirjevalno. Kremo se priporoča pri  zelo občutljivi koži, koži nagnjeni k dermatitisu in pordeli koži. Od naštetega imam le pordelo kožo, ki mi jo ta krema super pomiri. Kremo sem uporabljala samo v večerni negi, vsak večer in sem porabila eno testno posodico 30 ml ter še malo izdelka, nekaj kreme pa še imam. Tako za občutek, da veste koliko kreme se porabi v roku dobrega meseca, če jo na obraz nanašate enkrat na dan. Dopoldan nisem nanašala kreme, ker mi plastenje toliko izdelkov pod tekočo podlago ne gre najbolje in mi podlaga sploh ne zdrži, ponavadi imam težave že pri nanosu podlage na tako debelo osnovo krem. Krema je bila tudi super v kombinaciji z zadnjim izdelkom, ki sem ga poskusila - 30% mandljevo kislino! Kremo sem torej nanašala na obraz kot zaključni korak večerne nege. Ima nežno, kremno teksturo, vendar je zelo lahka, prijetne svetlo modre barve in svežega vonja. Kožo mi je vedno super navlažila, ni je zmastila, obtežila ali ustvarila mastnega filma na koži. Predvsem mi je super, da se zbudim z mehko, nežno kožo, brez plasti maščobe na obrazu! Moji koži je krema res odlično ustrezala, vedno pa sem jo nanesla kar precej derežljivo, nisem je "šparala" in sem pričakovala, da mi bo zagotovo zmastila kožo, pa mi nikoli ni! Super je bila tudi kot zaključna nega po nanosu mandljeve kisline! Polna velikost kreme je 250 ml cena pa je tudi super ugodna (ponavadi stane 50 ml kreme 10 evrov in več), in sicer za njo boste odšteli 12,24 evra. Več o kremi si lahko preberete tukaj!


Priznam, da pred tem izdelkom, še nikoli nisem niti slišala za mandljevo kislino. Vsaj ne na način, kjer je to samostojen izdelek in ne ena izmed sestavin. Izdelek sem prejela v polni velikosti, torej v rjavi steklenički s pipeto, preko katere je doziranje natančno in enostavno. Steklenička vsebuje 100 ml izdelka, cena 19,40 evra. Gre za hidroliziran izvleček grenkih mandljev. Uporablja se jo za nežen in naraven piling. Kislina ne povzroča pekočega občutka ali rdečine, še posebej učinkovita je na področju pomlajevanja in depigmentacije starejše kože. Super prednost kisline je, da se kožo po uporabi sme izpostaviti. Meni je bila mandljeva kislina zanimiva predvsem, ker pomaga pri odstranjevanju aken in jo lahko uporabljamo tudi pri gnojnih vnetjih aken. Pred to kislino sem že poskusila podobne izdelke, imela sem na primer salicilno kislino Paula's Choice, ki je bila super, vendar je zahtevnejša za uporabo, predvsem ker ostane na koži in je le to potrebno nujno zaščititi z zaščitnim faktorjem. Z eno izmed kislin PC sem imela res nesrečo, saj je bila premočna zame in moji koži ni ustrezala, zato sem mandljevo kislino testirala zelo previdno.

Izdelek se nanaša na očiščeno kožo na obrazu ter vratu z bombažno blazinico, izogibajte pa se predelu okoli oči. Predvideni čas delovanja na steklenički je 15 do 20 minut, nato pa kislino temeljito sperete s toplo vodo. Pri Ebrand so mi svetovali malce drugačno uporabo in sicer, naj kislino nanesem na blazinico, potem na obraz ter pustim delovati le 60 sekund, nato pa sperem. Zapisali so, da kislina, ni namenjena redčenju, nanašali naj bi jo samostojno in učinek regulirali s časom.  V primeru, da želite kislino razredčiti, se jo redči glede na procentualno vrednost.  Za 10% raztopino zmešamo v razmerju 1:2 (1 enota mandljeve kisline ter dve enoti rdečila), za 20% pa redčimo 2:1 (2 enoti kisline ter ena enota rdečila). Za vsakodnevno uporabo kot piling lahko pripravimo 6%  raztopino kjer je razmerje 1:4 (1 enota kisline, 4 enote rdečila). 

Ker je mandljeva kislina zelo močna, se priporoča previdnost pri prvih uporabah ter natančnost pri odmerjanju. Če imate občutljivo kožo ali pa niste seznanjeni s pravilnim kozmetičnim postopkom, se svetuje da se kislino uporablja maksimalno enkrat na dan. V tem primeru mandljevo kislino nanesete najprej na vatirano blazinico in nato z blazinico na obraz. Pustite delovati največ 60 sekund, v primeru, da kislino redčite, pa lahko podaljšate čas nanosa. Vseeno se za začetek, ne priporoča, da kislino puščate na obrazu več kot dve minuti.

Sama kislina je prozorna, ima rahel grenek vonj. Doziranje je enostavno, saj zato uporabljam pipeto. Ker sem imela tako pozitivno kot negativno izkušnjo z salicilno kislino sem tukaj najprej ravnala čisto previdno. Kisline nisem uporabljala vsak dan, ko pa sem jo, sem jo nanesla samo zvečer in jo nato obvezno sprala. Nanašala sem po navodilih, na očiščen obraz s pomočjo blazinice. Blazinico sem najprej zmočila z vodo, nato sem na njo nakapala nekje 7 do 9 kapljic kisline. Kislino sem nanesla na obraz ter počakala minuto. Ko sem videla, da koži kislina super ustreza in da sem imela malce prenežno mešanico ter pramalo časa na obrazu, sem postopek spremenila na nekje do 15 kapljic na z vodo prepojeno blazinico ter na obrazu pustila med 3 do 4 minute. Učinek kisline je odličen! V kolikor ste res previdni pri uporabi boste takoj opazili učinek kisline. Moja koža je bila prej vsa hrapava in suha in nasploh, kot neka stara goba in tudi po pilingu, po maski sem še vedno čutila, da koži nekaj ne odgovarja. Kislina pa je vse to precej izboljšala! Že med spiranjem kisline sem pod prsti čutila, da je moja koža bolj nežna, bolj mehka, da deluje bolj prožna in navlažena. Pomagala mi je tudi proti mozoljem in sicer tako, da je kakšne manjše, ki so se pojavili tekom dneva učinkovito zavrla in jih naslednje jutro ali pa nekje po dveh dneh, ni bilo več! Kislina je zame popolna zmagovalka in jo z veseljem uporabljam! Izmed vseh izdelkov me je res najbolj navdušila, saj je res hitra in dejansko učinkovita. Poleg tega se spere z obraza in ne predstavlja ovire za izpostavljanje svetlobi oziroma soncu! Seveda bi morale SPF nanašati vsak dan, pa vendar je velika prednost, da koža po uporabi ni tako občutljiva za izsuševanje ter opekline, kot na primer pri salicilni Paula's Choice. Kislino sme v povprečju uporabljala nekje dva do trikrat na teden in sem z njo res zadovoljna. Sploh nimam potrebe po tem, da bi jo uporabljala vsak dan ali pa celo dvakrat na dan. V kolikor imate s kožo več težav, predvsem tukaj ciljam na akne, lahko naredite tudi kuro, na primer 14 dni in vidite kako vam izdelek ustreza. Pri tem res priporočam pazljivost pri odmerjanju kisline ter pazite na čas, ko imate kislino na obrazu! Sama sem nad njo navdušena, mislim, da ne grem več nazaj na salicilno! :P



Skratka, če povzamem, izdelki so me res pozitivno presenetili! Moja koža pa tudi! Očitno se je le ta v zadnjih letih precej spremenila, saj mi klasični izdelki proti mozoljem ne pomagajo več oziroma stanje le poslabšajo. V tem primeru moram reči, da sem bila super zadovoljna s tonikom, čistilnim mlekom, pomirjevalno kremo za obraz za občutljivo kožo ter mandljevo kislino! Predvsem me je navdušila učinkovitost mandljeve kisline, ampak res poudarjam previdno uporabo, stopnjevanje količine kisline, da sploh vidite kaj vam najbolj ustreza in kako vaša koža reagira. Glede na to, da gre za izdelke namenjene predvsem salonski uporabi, glede na razmerje količine izdelka ter cene, moram reči, da komaj čakam priložnost, da si katerega izmed izdelkov ponovno kupim! 



Upam, da so vam bile kratke predstavitve izdelkov ter moje mnenje v pomoč!

Hvala za pozornost!

Love, UniqaPoly


*Izdelke sem prejela v oceno

4 comments:

  1. Tale mandljeva kislina se sliši pravzanimivo in jst tudi nisem še slišala zanjo pred tvojim zapisom! :) (Tamara)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja kislina je res siuper, takoj vidim in občutim razliko na koži! Priporočam :)

      Delete
  2. Jaz sem preizkušala vse iste izdelke samo namesto kisline sem dobila še poiling za telo. Imam podobno mnenje o izdelkih. Mene je predvsem presenetilo to, da kljub precej parfumiranim izdelkom ti ne iritirajo moje kože in so precej primerni za občutljivo kožo. Krema mi je bila premalo vlažilna za ta časa, bi mi bila boljša za poletje. Najbolj všeč mi je verjetno tonik, ker mi je res všeč navlaženost in vonj. Zdaj me je zamikala ta kislina. Zadnje čase imam ves čas neko grobo teksturo kože. Pa neke podkožne mozolje ali zamašene pore in me prav živcira. Moram si nabavit neke BHA in AHA, ki mi bodo to sčistili. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, meni izdelki nič ne iritirajo kože, sem zelo zadovoljna! Jaz imam masten tip kože, tako, da mi je tudi krema bila dovolj vlažilna, mi je pa všeč, ker je lahkotna. Tonik je tudi odličen ja, si ga bom gotovo kupila, ko porabim zaloge! Ja ta kislina meni kar pomaga, pa fajn je ker koža po uporabi ni tako občutljiva na sonce, kot po klasičnih BHA/AHA kislinah. ;)

      Delete

Thank you for visiting my blog and leaving a comment :) I really appreciate it! :)